Världens godaste spagetti och köttfärssås, samt ett gott vin!

Spagetti och köttfärssås är det nog många som håller varmt om hjärtat, eller har svurit att aldrig mer tillaga efter att ha försett sina barn med måltiden under ett par decennier. Men faktum är att detta kan göras på ett mycket lyxigt och vällagat sätt om det bara ges lite tid i en kastrull eller gryta.

Domaine Bousquet Reserve Cabernet Sauvignon (Nyhet)

Art.nr. 234201

Domaine Bousquet Reserve Cabernet Sauvignon (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Generöst, fylligt och fruktigt, med inslag av mörka bär, plommon, svarta vinbär, örter och fat. Gott till smakrika kötträtter av nöt, grillade ribs och grytor med söta rotfrukter. Läs mer…


119 kr

Du behöver

1 msk olivolja
4 bitar fint hackad rökt bacon
2 medelstora gula lökar, finhackade
2 morötter, finhackade
2 selleri stjälkar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2-3 kvistar rosmarin, plockade och hackade blad
500g köttfärs
2 x 400g plommontomater på burk
1 liten kruka basilikablad. ¾ finhackad och resten till garnering
1 tsk torkad oregano
2 färska lagerblad el. 1 torkat
2 msk tomatpuré
1 köttbuljong
1 röd chili, fröad och finhackad
125 ml rött vin
6 körsbärstomater, skivad på mitten
75 g Parmesan
400 g spaghetti
Gott bröd

Välj en tjockbottnad kastrull eller gryta och värm upp till medium värme. Tillsätt 1 msk olivolja och lägg i bacon som får steka i ca 10 minuter tills gyllenbrun och krispig.

Reducera värmen och tillsätt lök, morot, selleri, vitlök samt rosmarin och tomatpuré och låt allt steka i ca 10 minuter tills grönsakerna har mjuknad.

Höj värmen ett till två steg över medium och tillsätt köttfärsen. Låt steka i ca 3-4 minuter under kontinuerlig omrörning och tills färsen fått en fin brun yta.

Tillsätt de konserverade tomaterna, hackad basilika, oregano, lagerblad samt körsbärstomaterna samt vin. Rör försiktigt runt allt med en träslev och tryck försiktigt ut plommontomaterna.

Låt koka upp och reducera sedan till en lätt sjudning. Sätt sedan på ett lock och låt puttra i 1h 15 timme tills ni har en rik och tjock sås.  Rör om då och då under denna tid. Tillsätt sedan parmesanost samt smaka av med salt och peppar.

När köttfärssåsen nästan är klar så koka spagettin enligt instruktioner på paketet, häll av vattnet och blanda köttfärssås och spagetti.

Servera tillsammans med riven parmesan, basilikablad samt ett gott bröd.


Föregående inlägg
Nästa inlägg