Grillade lammlägg med rostade rotfrukter i ugn

Org de Rac Organic

Art.nr. 207301

Org de Rac Organic

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Grillade lammlägg

4 lammlägg
1 morot
2 dl vitt vin
2 blekselleri
1 dl hönsbuljong
rosmarin
1 Bouquet garni
salt
peppar
4 klyftor vitlök
1 gul lök

Rotfrukter i ugn

Kålrot
Rotselleri
Palsternacka
Morot
Potatis (kan uteslutas)
Rödbeta (kan uteslutas)
Skivad vitlök
Olivolja
Timjan

Lammlägg är en styckdetalj som tar sin tid men som blir otroligt god och mör. Här lägger vi alla ingredienser i en stor gryta och avslutar precis vid servering med att grilla läggen.

Lägg och alla ingredienser i en gryta och låt koka på svag värme med lock i ca 6h. Gnid sedan in rosmarin tillsammans med salt och peppar innan bitarna grillas i ett par minuter.

Servera med rostade rotfrukter som gått ca 35-40 minuter i ugnen samt en rödvinsås.  Tommy Myllymäki gör en galet god sås, ett tips är att steka med lite lammfett och putsbitar. Länk till såsreceptet finner ni här.

Vinmatchen är Org de Rac organic som verkligen passar utmärkt till lammrätter!