Hummerpasta – Spaghetti all’astice

Sancerre Domaine Vieux Pruniers (Nyhet)

Art.nr. 5494-02

Sancerre Domaine Vieux Pruniers (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ett ungt, mycket friskt, ursprungstypiskt, något aromatiskt vin med inslag av mineral, päron, svartvinbärsblad, krusbär och citron. Läs mer…


89 kr

Du behöver

Hummerpasta

1 Stor hummer, gärna färsk
3 msk extra-virgin olivolja
1 Vitlöksklyfta, skalad och hackad
2.5 dl torrt och fruktigt vitt vin
4 mogna tomater, utskurna och hackade
Salt
350 g Spaghetti
4 kvistar persilja

Gör så här:

Dela hummern och ta ut allt kött, skär i 8-10 bitar. (Så här delar ni en hummer )

Hetta upp olja i en stor kastrull till medium värme. Tillsätt hummer samt uppsamlad vätska från hummerköttet/klorna samt vitlök. Vänd försiktigt runt hummer i ca 1 minut. Tillsätt vin och rör tills all alkohol har dunstat bort, ca 3 minuter. Tillsätt tomater och rör försiktigt runt tills dess att såsen börjar bli mjukare och tjocknar, detta tar ca 10 minuter. Smaka av med salt.

Under tiden, tillaga spaghettin i en stor kastrull med kokande och saltat vatten. Häll av vattnet precis innan pastan är al dente och blanda tillsammans med hummersåsen.

Servera med hackad persilja!

Med en så lyxig ingrediens som Hummer så lyxar vi till med ett lika fint vin som i detta fall kommer från Sancerre. Vinet heter Sancerre Domaine Vieux Pruniers och kommer i halvflaska!


Nästa inlägg