Lax och potatis Frittata – Eller snittar till sommarminglet!

Här kommer en perfekt sommarrätt där ingredienserna ofta finns kvar som rester. En ljuvlig rätt eller även perfekt som mingelmat

Veuve Ambal Crémant de Bourgogne

Art.nr. 791101

Veuve Ambal Crémant de Bourgogne

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Torrt, friskt och nyanserat med inslag av citrus, gula och röda äpplen, persika och rostat bröd. Läs mer…


119 kr

Du behöver

Lax och potatisfrittata

400g potatis
2 msk smör
1 stor lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressad
6 ägg
210g rökt lax
1 tsk torkad dill
0.6 dl hackad persilja
Salt och peppar
2 dl riven ost

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader och fetta in en ungsform. Lägg potatisen i en kastrull med saltat vatten och låt koka upp, dra därefter ner temperaturen så att vattnet sjudar i ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt svalna i 10 minuter. Smält smöret och tillsätt lök och vitlök som får bli mjuka i ca 5 minuter.  Blanda lök, vitlök, ägg, lax, dill, 2 msk persilja, salt och peppar hälften av osten och blanda försiktigt in potatisen.

Lägg blandningen i ugnsformen och toppa med resten av osten. Ställ sedan i ugnen i ca 50 minuter.

Servera tillsammans med en grönsallad och din favoritdressing.

Till detta passar det mousserande vinet Veuve Ambal Crémant de Bourgogne mycket bra!

Ett tips! Om ni använder en fyrkantig eller rektangulär ugnsform så kan ni skära små bitar och servera som snack eller som en förrätt under sommaren alla mingel!