Lax och potatis Frittata och ett glas Cava Roy Brut Nature

Här kommer en perfekt sommarrätt där ingredienserna ofta finns kvar som rester. En ljuvlig rätt eller även perfekt som mingelmat

Cava Roy Brut Nature

Art.nr. 5063201

Cava Roy Brut Nature

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Stilren cavakaraktär med spänstig fruktighet av äpplen, citrus och stänk av tropisk frukt, mandel samt en riktigt fräsch längd.

Läs mer…


Du behöver

Lax och potatisfrittata

400g potatis
2 msk smör
1 stor lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressad
6 ägg
210g rökt lax
1 tsk torkad dill
0.6 dl hackad persilja
Salt och peppar
2 dl riven ost

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader och fetta in en ungsform. Lägg potatisen i en kastrull med saltat vatten och låt koka upp, dra därefter ner temperaturen så att vattnet sjudar i ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt svalna i 10 minuter. Smält smöret och tillsätt lök och vitlök som får bli mjuka i ca 5 minuter.  Blanda lök, vitlök, ägg, lax, dill, 2 msk persilja, salt och peppar hälften av osten och blanda försiktigt in potatisen.

Lägg blandningen i ugnsformen och toppa med resten av osten. Ställ sedan i ugnen i ca 50 minuter.

Servera tillsammans med en grönsallad och din favoritdressing.

Ett tips! Om ni använder en fyrkantig eller rektangulär ugnsform så kan ni skära små bitar och servera som snack eller som en förrätt under sommaren alla mingel!

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg