Magiskt god One pot pasta med kyckling och svamp

Att laga allting i en kastrul är smidigt och väldigt enkelt och garanterar att alla ingredienser blandar sig mycket väl.

Eco Rojo (Nyhet)

Art.nr. 252101

Eco Rojo (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket fruktigt och smakrikt, med inslag av mörka körsbär, björnbär, kryddor, örter och lakrits. Läs mer…


69 kr

Du behöver

One pot pasta

750g kycklingbröstfiléer
3 mask olivolja
1 liten gul lök, hackad
Salt & Peppar
5 dl skogschampinjoner, klyftade
3 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
2 tsk paprikapulver
9 dl kycklingbuljong
2.5 dl grädde
500g tagliatelle pasta
½ purjolök
2dl parmesanost

Hetta upp 2 matskedar olivolja i en stor kastrull med tjock botten på medelvärme. Tillsätt kyckling och stek tills att kycklingen är helt genomkokt. Lyft ur och lägg kycklingen åt sidan.

Tillsätt 1 matsked olivolja samt lök och purjolök och låt bli mjuk i ca 2 minuter. Tillsätt svamp och vitlök samt blanda allt väl. Tillsätt sedan timjan och paprikapulver samt smaka av med salt och peppar.

Tillsätt buljong samt grädden, låt koka upp och tillsätt pastan. Rör regelbundet så att det inte klumpar sig och smaka av delar av pastan så att den tillslut är perfekt al dente. Tillsätt strax innan pastan är klar kycklingen och låt allt blandas samman. Tillsätt parmesan till dess att ni har en krämig sås.

Toppa med lite extra parmesan, basilikablad och servera direkt.

Till denna rätt passar ett mjukt och fruktigt rödvin bra. Vårt tips är ECO Rojo. Föredrar ni vitt vin så är Cameleon Unoaked Chardonnay en lika bra vinmatchning!

Låt det smaka!