Nasi Goreng – Perfekt rätt att göra på rester!

Cameleon Unoaked Chardonnay

Art.nr. 603101

Cameleon Unoaked Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Koncentrerad frukt med grönt äpple och päron med noter av vanilj, mango och lime. Fruktig och fylligt med en frisk eftersmak. Läs mer…


89 kr

Du behöver

Nasi Goreng

1 msk vegetabilisk olja
1 tsk sesamolja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
¼ tsk mald ingefära
¼ tsk gurkmeja
½ tsk kummin
1 kycklingbröst, tärnat
5 dl basmatiris, kokt
2 tsk sambal oelek
2 tsk sojasås
2 tsk ketjap manis 1 morot skuren i stavar
1 dl gröna ärtor
1 msk färsk koriander, hackad
2 vårlök, skivade
1-2 ägg
½ dl jordnötter
½ lime, juice
Chili flingor

Hetta upp båda oljorna i en stekpanna och stek löken på medium värme i ca 5 minuter, tillsätt sedan vitlök och stek ytterligare i en minut till. Tillsätt ingefära, gurkmeja och kummin och rör om till dess att ni känner dofterna av kryddorna. Tillsätt kycklingen och tillaga i ca 5 minuter. Tillsätt sedan riset tillsammans med Sambal oelek, soja samt ketjap manis. Om ni har ris kvar från gårdagen så lägg på ett lock och låt allt ånga i ca 2 minuter. Blanda alla ingredienser och bryt upp större klumpar av riset.

Tillsätt sedan alla grönsaker. Vill ni byta vissa grönsaker mot andra så går det utmärkt. Stek sedan allt i ytterligare 2-3 minuter samtidigt som ni steker ägget i en annan panna. Vill ni strimla ägget och blanda in så gör ni det alternativt serverar det som på bilden.

Avsluta med att pressa juicen av ½ lime samt tillsätt jordnötter, skivad vårlök, koriander och chili flingor.

Cameleon unoaked Chardonnay bidrar till en fin vinmatchning tillsammans med detta recept!