Milanesa

Cameleon Cabernet Sauvignon Reserva

Art.nr. 651801

Cameleon Cabernet Sauvignon Reserva

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Cameleon Cabernet Sauvignon Reserva har tydliga toner av svartvinbärsgele, rostat kaffe och peppar. Vinet är mycket fruktigt och med en väl avvägd struktur. Cameleon Cabernet Sauvignon innehåller organiskt odlade druvor som plockas för hand. Läs mer…


89 kr

Du behöver

Milanesa på kyckling och potatismos

4 bitar Kyckling minutfilé
1 ägg
1 vitlöksklyfta
I kruka persilja
2 dl ströbröd
svartpeppar
salt
rapsolja

Milanesa är en klassisk argentinsk rätt i kategorin husmanskost som påminner mycket om schnitzel.

En milanesa består av en tunn bit av nötkött, kyckling, eller kalv men kan också vara vegetarisk av äggplanta eller soja, och smaksätts ofta med persilja och vitlök.

Gör så här:

Riv vitlöken fint, finhacka en halv kruka persilja. Vispa upp ett ägg och tillsätt vitlök, persilja, salt och peppar. Häll upp ströbröd på ett fat. Doppa kycklingfilerna först i äggblandingen och sedan i ströbrödet. Salta ytan lätt och stek sedan i stekpanna med generöst med olja. Ytan ska vara knaprig och kycklingen ska vara klar inuti. Tar ca 3 min per sida.

Servera med potatismos, toppat med resterande persilja, eller en grönsallad eller grillade grönsaker.

Samt ett glas, lätt nerkyld Cameleon Cabernet Sauvignon!