Turkisk Pide

Cameleon Cabernet Sauvignon Reserva

Art.nr. 651801

Cameleon Cabernet Sauvignon Reserva

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Cameleon Cabernet Sauvignon Reserva har tydliga toner av svartvinbärsgele, rostat kaffe och peppar. Vinet är mycket fruktigt och med en väl avvägd struktur. Cameleon Cabernet Sauvignon innehåller organiskt odlade druvor som plockas för hand. Läs mer…


89 kr

Du behöver

Degen

300 gr Vanlig mjöl
1 tsk salt
14g torkad jäst
2.3dl varmt vatten
3 msk olivolja

Fyllning

1 gul lök, finhackad
400 nötkött eller lammfärs
1/2 grön paprika, finhackad
½ röd paprika
3 msk majs
2 medelstora tomater, urskärnade
1 msk. citron juice
1 msk. olivolja
1 tsk salt
Svartpeppar
1 ägg + 1 msk olivolja för att borsta piden

Gör så här:

Förvärm ugnen till 180 grader. Rör i den torkade jästen i en liten skål och häll i hälften av det varma vattnet. Lös upp jästen i vattnet, blanda med fingrarna. Lägg åt sidan och låt jästblandningen bli skummig i 5 minuter.

Kombinera sedan mjöl och salt i en stor skål. Gör en hål i mitten och häll i 2 msk. olivolja och jästblandningen.

Häll i kvarvarande hälften av det varma vattnet till mjölblandningen. Använd dina händer, dra in mjölet från sidorna och arbeta blandningen till en deg.

Knåda i 3 -5 minuter tills du får en mjuk, smidig deg. Degen blir klibbig när du knådar, så häll de resterande 1 msk olivolja och rör i ytterligare 2 msk mjöl så blir det lättare att forma en mjuk deg.

Placera degen i stor skål och täck med en kökshandduk. Låt den stå varmt i en timme tills degen dubblas i storlek.

Under tiden förbered din fyllning. Värm 1 msk olivolja i en tjockbottnad kastrull eller gryta och rör i lök och paprika.

Sautera lök och paprika i 2-3 minuter över medium värme tills de börjar mjukna. Rör i tomat och sautera ytterligare i 2 minuter. Häll i citronsaften och krydda med salt och nymald svartpeppar. Stäng av värmen.

Blanda sedan grönsaksblandningen med köttfärsen. Fyllningen är klar!

När degen har rest sig lägg den på en lätt mjölad yta och knåda sedan degen i en minut. Dela sedan degen i två bitar och rulla till två bollar. Rulla sedan ut bollarna till 2 ovala formar på en mjölad yta. Formen bör vara ca 20×40 cm och vara ca ½ cm tjock.

Lägg sedan formarna på ett bakplåtspapper, med lite mjöl på och sprid ut fyllningen jämnt. Forma sedan degen så som bilden ovan visar.

Knäck sedan ett ägg i en lite bunke och blanda med 1 msk olivolja. Borta kanterna med denna vätska.

Baka sedan i ugn i ca 25-30 minuter.

Till denna rätt vill vi ha ett fruktigt vin med lite struktur. Cameleon Cabernet Sauvignon blir här en perfekt matchning till denna rätt.


Föregående inlägg
Nästa inlägg