Vilken är den godaste julskinkan?

Du behöver

Julskinka

3 kg rimmad skinka
2 tsk hela nejlikor
2 tsk kryddpepparkorn
2 tsk rosmarin
2 tsk mejram
5 lagerblad

Vilken är den godaste julskinkan?

Här finns det förmodligen lika många familjerecept som antal familjer i Sverige, men vi lutar oss mot Anna Christina Wargs, mer känd som Cajsa Wargs, recept.

Detta recept har en kryddblandning som hållt i 250 år!

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort eventuellt nät, svål och spola av skinkan med kallt vatten. Torka av skinkan lite lätt.

Mortla kryddblandningen ordentligt, vi brukar använda en kaffekvarn. Gnid in kryddblandningen runt om i hela skinkan samt linda in hela skinkan i ett par lager aluminiumfolie.  Sätt sedan in en stektermometer.

Lägg skinkan in en panna och ställ den mitt i ugnen. Tillagningstiden tar ca 55-75 minuter per kilo. Skinkan är klar när temperaturen visar 72 grader. Låt skinskan sedan vila i ca 15 minuter. Kyl sedan skinkan.

Låt det smaka!