Jambalaya och en frisk och härlig sydafrikan!

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon (Nyhet)

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Jambalaya

1 msk olivolja
400g kycklinglår
220g Andouille korv, eller kryddad fläskkorv
1 liten gul lök, hackad
1 selleri stäng, hackad
½ grön paprika, hackad
½ röd paprika, hackad
¼ tsk torkad timjan
1 krm paprikapulver
1 krm torkad oregano
¼ tsk salt
¼ Cayennepeppar (smaka av och börja med mindre om ni är känsliga)
190 ml ris
200g krossade tomater
240g kycklingbuljong, utspädd
110 g kokta och skalade räkor
15 ml finhackad persilja
2 stänger finhackad salladslök

Gör så här:

Förvärm ugnen till 175 grader.

I en stor panna eller gryta bryn kycklingen i het olja på bägge sidor. Ta bort från värmen och låt rinna av. Tillsätt i Andouillekorv (eller annan korv), lök, selleri, paprika, timjan, oregano, salt och cayennepeppar. Låt småkoka tills löken är mjuk. (Tar ca 5 minuter)

Tillsätt ris, tomater och buljong och låt koka upp. Täck sedan över grytan med lock eller foliepapper och baka klart i ugnen i ca 40 minuter tills riset är klart och kycklingen är mör och fin.

Rör sedan i räkor, persilja samt salladslök. Täck och låt koka upp i ca 5-8 minuter tills räkorna är ljusrosa.

Servera!

Till denna smakrika rätt vill vi rekommendera ett lite friskare vitt vin med både härlig frukt och en bra syra. Spier Signature Sauvignon Semillon blir här en riktigt fin matchning.