Gigondas_Domaine_du_Pesquier.png Ladda ner bilagor från Dropbox

Gigondas, Domaine du Pesquier

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Vacker rubinröd färg, mörk och djup. Doften är fyllig och stärkt med kryddiga toner samt inslag av jordmån. Smaken är intensiv och samtidigt silkeslen, med en stor kropp och väl mogna tanniner. Ursprungstypiska inslag av röda och mörka bär och örtkryddor. Vinet har en bra längd, och är ett harmoniskt vin.

Domaine du Pesquier ligger i hjärtat av appelationen Gigondas. Vinet kommer från en släktgård som funnits inom familjen i fyra generationer. Till en början hade vingården både vinrankor samt olivträd. År 1971 fick Gigondas sin Cru Appellation, AOC och övergick till att endast producera vin. Vingården har idag 24ha med vinrankor som endast producerar rött vin, 17 av dessa hektar producerar Gigondas.

Grenache och Mourvedre druvorna växer på ca 150 meters höjd i ett något varmare klimat, Syrah druvorna växer längs med sluttningarna av Dentelles de Montmirail på en höjd av 350 meter i ett lite svalare klimat. Denna bergskedja som omringar appelationen skyddar vingården från dåligt väder och dess mikroklimat ger vinet prägel från områdets terroir.

Priser: Guld i Concours des grands vins de France Macon

Visa mindre
Producent Domaine Du Pesquier Land Frankrike Region Rhonedalen
Årgång 2013 Typ Rött Storlek 750 ml Alkohol 14,5 %
Druva 75 % Grenache, 20 % Syrah, 5 % Mourvedre Art. nr. 2836
Lagring 12-18 månader på franska ekfat
159 kr
Hitta vinet på ditt närmaste systembolag

Hitta Gigondas, Domaine du Pesquier på ditt närmsta systembolag.

Mitt närmaste systembolag
  • 90p

    I think a step up over 2014; the 2013 Gigondas is made from 70% Grenache 25% Syrah and 5% Mourvedre.

    Coming from miniscule yields on the order of 14-17 hectoliter per hectare, it was aged primarily in large oak tanks with 20% in concrete.

    Its dark ruby/semi-opaque color is followed by classic, Provencal notes of darker currants and plummy fruit, black pepper, wild herbs and crushed rock. These give way to a medium-bodied, fresh, lively and classically styled Gigondas that has high-quality tannin, solid mid-palate depth, and a great finish.

    It will be better in a year or two and drink nicely through 2025

    Robert Parker
  • Bra Köp!
    Dagens Nyheter