Mooi by Org de Rac

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, aromatisk smak med inslag av nässlor, svartvinbärsblad, päron, örter och citrus

Druvorna till Mooi by Org de Rac kommer från vingårdar i McGregor och Lutzville. Vingården i Lutzville ligger hela 830 meter över havet och de i Lutzville ligger två mil från havet. Dessa speciella lägen gör att Sauvignon Blancdruvorna trivs riktigt bra på dessa svalare områden. Samtidigt som Sydafrikas varma klimat ger full druvmognad.

Druvorna skördades för hand samt med maskin i tredje veckan av februari. Skörden skedde tidigt på morgonen för att förhindra oxidering och bibehålla druvornas fruktsyra.

Druvorna pressades följt av tolv timmars skalkontakt innan musten pressades och fick jäsa svalt vid 12-14 grader i rostfria ståltankar.

Org De Rac Wine Estate började ursprungligen som en ekologisk vinproducerande vingård  2002 och de första vinstockarna planterades i första hand på jungfrujordar.  Org de Rac är den första sydafrikanska producenten att börja som en ekologisk vinproducent från produktionsstart. I dag har de skalat upp till 54 hektar och säljer de flesta vinerna globalt. De sammabetar även ibland med andra vinproducenter.

Mooi vann en mycket prestigefylld dubbelguldmedalj från Gilbert & Gailard

Producent Org de Rac Land Sydafrika Region Western Cape
Årgång 2022 Typ Vitt Storlek 750 ml Alkohol 12 %
Druva 100% Sauvignon Blanc Smakstil Friskt & Fruktigt Art. nr. 289201
Hitta vinet på ditt närmaste systembolag

Hitta Mooi by Org de Rac på ditt närmsta systembolag.

Mitt närmaste systembolag

Recept och inspiration