Lamm tandoori sizlar

Bästa receptet till sommarens grillmiddagar! Testa lamm tandoori sizlar på spett. Kryddstarka bitar av lamm varvas med fräsch zucchini, rödlök och paprika. Och så lite grillad citron vid sidan.

Du behöver

Du behöver

600 g Lammytterfilé
2 paprikor
2 rödlökar
2 små zucchinier
1 citron
Neutral rapsolja
Salt och peppar
Basmatiris
Turkisk yoghurt

Kryddblandning

2 tsk starkt paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
½ tsk gurkmeja
½ tsk malen ingefära

Skär lammet i bitar ca 2×2 cm. Blanda samman med kryddorna i en plastpåse. Låt ligga i kylen minst ett dygn. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Skär slantar av zucchinin och dela citronen. Varva kött och grönsaker på grillpinnar och krydda med salt och peppar. Grilla spetten och citronen cirka 7-10 minuter. Servera med basmatiris och en klick turkisk yoghurt.

För att imponera på gästerna ytterligare: matcha med ett rödvin som lirar perfekt med smakerna. The Great Bonza är vår favorit! Ett fantastiskt grillvin utan onödigt socker. Det är dessutom grymt snyggt på bordet!