Franska vindagen 2016 – Tack för att ni kom!

I lördags var det återigen dags för Franska vindagen på Grand Hotell i Stockholm. Det är alltid skönt att ställa ut på Grand, personalen har service ända ut i fingerspetsarna och lokalerna är otroligt vackra.

Lite drygt 1000 glada vinentusiaster, uppdelat på tre skift, trängdes i spegelsalen och provade vin från Frankrikes alla hörn och jag tror aldrig att så mycket vin har gått åt på en mässa. Jag hoppas även att alla ni som ville prova våra viner fick möjlighet att göra detta!

Intresset för vin och dess ursprung ökar hela tiden och det är väldigt givande att få berätta för besökarna om alla de små detaljer som gör, att den dryck de har i glaset, blir så speciell. Även hur små geografiska skillnader kan ge en totalt annorlunda karaktär till samma druva, även om de endast är separerade med ett par kilometer. Nya kartfunktionen på hemsidan kom här till stor nytta!

Vi informerade bland annat om:

  • Hur en champagneetikett läses.
  • Varför vin vinner på att kylas samt luftas.
  • Vad som händer när ett vin kyls eller luftas.
  • Hur en ofatad Chateauneuf-du-Pape skiljer sig från en fatad.
  • Hur man snabbkyler vitt vin, eller snabbluftar rött vin.
  • Var vinets tannin kommer från.
  • Mat och vinmatchningar.

Samt många fler intressanta fakta.

Det är roligt att få bekräftat att vi har en riktigt bra portfölj med viner och många besökare kom tillbaka till vårt bort i slutet av skiftet och sa att ”det här var mässans bästa viner”, det är oerhört roligt att höra!

Nu laddar vi om inför Stockholm Food & Wine den 10e – 13e november och hoppas vi ses där snart igen!

Mvh Hampus