Italienska oxrulader

Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Vinet är smakrikt och generöst och passar perfekt till rätter som pulled pork eller ribs. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Oxrulader

12 tunna skivor entrecôte
12 skivor parmaskinka
12 salviablad
2 dl riven provolone ost
20 oliver

Sås

2 finhackade schalottenlökar
2 rivna vitlöksklyftor
2 finhackade tomater
2 dl vitt vin
1 dl vatten
2 msk olivolja
Salt och peppar
Tandpetare

Oxrulader är en verkligt härlig klassisker som går att variera med oändligt många tillbehör. I detta recept så har vår kock Raymond blickat mot Italien i sin smaksättning till denna fantastiskt goda rätt. Istället för att använda lövbiff så används tunnt skivat entrecote och den klassiska rödkålen kan även bytas bort mot lite extra risotto.

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Lägg ut entrecôte på en skärbräda och peppra. Lägg en skiva parmaskinka och ett blad salvia på varje skiva entrecôte. Strö på lite ost, rulla ihop till rullader och fäst dem med tandpetare. Stek rullanderna i olivolja tills de får fin färg runt om.

Lägg över i en ugnssäker form. Lägg vitlöken i samma panna som du stekt ruladerna i. Tillsätt vin, vatten och tomat. Koka ur stekpannans smaker genom att röra runt. Låt koka ihop 10 minuter. Sila av såsen. Salta och peppra.

Värm rulladerna i ugnen ca 10 minuter. Köttet ska vara lätt rosa när det är klart. Lägg upp på serveringsfat och strö över oliverna. Häll över såsen vid servering.

Servera gärna med en krämig potatispuré eller en god risotto.

Till detta recept vill vi ha ett vin packat med frukt, med en skön syra och riktigt elegant fatstruktur som hjälper till att balansera hela smakmatchningen och vårt vin Bonza reserve blir här en fin matchning till denna rätt. Det har även ett lågt sockerinnehåll och ett oerhört bra prisläget på 79 kr med tanke på den kvalite vinet har.

Låt det smaka!