Vinprovning med Domaine Bousquet på Alla hjärtans dag hos Smakateljen!

Vill du lära dig mer om Argentinska viner? Varmt välkomna!

Smakateljén bjuder tillsammans med Vinia, Sigva och Domaine Bousquet in er till att få chansen till att fördjupa er i Argentina och det underbara Mendoza distriktet. Så ta med din käresta på alla hjärtans dag och upplev en spännande Argentinsk vinprovning.

Tisdagen den 14/2 kl.17:00 provar vi spännande viner tillsammans med Guillaume Bousquet från det ekologiska vinhuset i Argentina, Domaine Bousquet.
Vi kommer få tillfället att prova sex av hans olika viner, samtliga finns tillgängliga på Systembolaget! Tilltugg finns även till vinerna.

  • Cameleon Unoaked Chardonnay
  • Cameleon Cabernet Sauvignon
  • Cameleon Malbec
  • Domaine Bousquet Cabernet Sauvignon
  • Domaine Bousquet Malbec grand reserve
  • Gaia Domaine Bousquet

Domaine Jean Bousquet grundades av fransmannen Jean Bousquet 1997. Bousquet som då hade över 30 års erfarenhet av vinindustrin bestämde sig för att hitta den ultimata platsen för att odla druvor på ekologiskt vis. Han hittade slutligen Mendoza i Argentina där han 1250 meter över havet började odla druvor. Regionen erbjuder ideala förhållanden för att tillverka vin, såsom varma sommardagar, kallare nätter med låg luftfuktighet och perfekta sandiga jordar. Idag ägs egendomen av hans barn och svärson. Domaine Bouqsuet är den andra största ekologiska vinproducenten i hela Sydamerika. 

Klicka HÄR för att få se ett Youtube klipp

Vill du läsa mer om producent och produkter klicka här!

Kostnad: 200: – (Betalas på plats via kontanter eller kort)
O.S.A om ni kommer senast 13/2 till Emma Frick Emma@sigva.se

Adressen är Rådmansgatan 72, Stockholm.

Varmt välkomna
Smakateljén
Vinia
Sigva