Ugnsbakad Röding med Champagnesås och forellrom

Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir (Nyhet)

Art.nr. 7921-01

Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av rostat bröd, gula äpplen, nötter, choklad och citrus. Mycket matvänligt och i synnerhet till skaldjur. Läs mer…


299 kr

Du behöver

Ugnsbakad Röding med Champagnesås och forellrom

4 st. filéer av röding ca 750 g
1 dl champagne
2 st. schalottenlökar finhackade
2 dl fiskfond
2 dl grädde
20 g smör
1 st. fänkål
20 g forellrom
4 st. pärllökar
potatis
salt
peppar

Röding gör sig kanske bäst halstrad över kol vid en fin fjällbäck, men det är en väldigt läcker och god fisk som går utmärkt att steka i ugn. I detta recept piffar vi upp den med champagne och forellrom!

Sätt ugnen på 150 grader. Fräs lök i lite smör, tillsätt champagne och koka ner till hälften. Häll i grädde och koka ihop tills såsen blir simmig. Mixa i smöret innan servering. Salta och peppra. Koka fänkålen, potatisen och pärllök mjuka i saltat vatten. Dela fänkålen i 4 skivor.

Salta och peppra rödingfiléerna och baka dem i 150 grader värme på en plåt i ugn, fisken är klar när det går att dra av skinnet, ca 10-12 minuter. Lägg filéerna på en tallrik eller ett fat. Garnera med forellrom och dill. Servera tillsammans med dillkokt delikatesspotatis.

Till denna läckra rätt rekommenderar vi Champagne Lombard Extra brut premier cru Blanc de Noir

Låt det smaka!

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg