Den perfekta Cava och matmatchningen!
Art.nr. 5063201
Cava Roy Brut Nature
Stilren cavakaraktär med spänstig fruktighet av äpplen, citrus och stänk av tropisk frukt, mandel samt en riktigt fräsch längd.
Du behöver
Auberginetartar
2 auberginer
½ dl olivolja
salt
4 msk äppelcidervinäger
1 purjolök
salt och peppar
Åländsk regnbåge
2 sidor regnbågsfilé
1 citron, zest
100 g forellrom
½ dl olivolja
Grön curry
1 silverlök
30 g gari
½ dl rapsolja
130 g jalapeños
1 knp färsk koriander
salt och peppar
18 g färsk ingefära
3 stänk grön tabasco
1 lime
25 g syltad ingefära
Garnering
2 lime
örter och sallat efter säsong
Vad händer när en riktigt duktig kock och ett gäng matglada sommelierer och vinkunnare bestämmer sig för att skapa den perfekta Cava och matkombinationen. Jo då lagas det:
Eldad Åländsk regnbåge med tartar på sotad aubergine, grön curryvinaigrette och örtsallad
Auberginetartar:
Gör så här: Skala auberginen och dela den i fyra delar på längden. Salta och låt stå i 5 minuter.
Skär bort innanmätet från auberginen och spara det till getostskummet, se nedan. Sota auberginen i
het panna på en sida, hacka i små tärningar. Skär purjolöken i fina tärningar. Blanda samman alla
ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Åländsk regnbåge
Gör så här: Putsa filéerna fria från slag och skinn. Skär ut loins av regnbågen, rulla in i plastfilm och
frys. Låt ligga 1 tim. Ta ut ur frysen, ta bort plasten och elda loinsen till fin färg, salta. Skär i ½ cm
tjocka skivor.
Grön curry
Gör så här: Skala silverlöken och dela i mindre bitar. Ta bort kärnhuset från chilin, skala ingefära och
pressa lime. Mixa alla ingredienser i en mixer till en salsa, tillsätt oljan, smaka av med salt och
peppar
Garnering
Gör så här: Filea lime och hacka den i tärningar. Skölj salladen och örterna och slunga torrt i en
salladsslunga.
Till denna läckra rätt matchar vi Cava Roy Brut Nature