Sommarsallad med tonfisk, anjovis alá Nicoise

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


Du behöver

Sallad

4 x 175 g tonfiskfiléer
350 g färskpotatis
125 g haricoverts, halverade
1 påse blandade salladsblad
225 g körsbärstomater, halverade
3 hårdkokta ägg
50 g anjovisfiléer i olja, avrunna
12 svarta oliver
12 svarta oliver

Vinägrett

½ tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar
125 ml olivolja
1 msk hackad gräslök

Gör så här:

Blanda senap, vinäger, salt och peppar. Vispa sedan försiktigt i oljan och avsluta med att rör i gräslök. Sätt åt sidan.

Skär potatisen i halvor eller kvartar och koka lätt i saltat vatten i ca 10 minuter. Häll av allt vatten och lägg i en stor skål. Tillsätt 1 tsk av vinägretten, blanda och låt svalna.

Koka haricoverts enligt anvisningarna på dess förpackning. Skölj sedan med kallt vatten och lägg dem tillsammans med potatisen. Blanda.

Pensla tonfiskfiléerna med vinägretten och grilla sedan på en het grill, alternativt i en grillpanna. Ca 5-6 minuter totalt, vänd efter halva tiden.

Under tiden som tonfisken grillas så lägg salladen i en skål och blanda tillsammans med hälften av den resterande vinägretten. Fördela sedan salladen på fyra tallrikar och fördela sedan potatis, haricoverts, tomater, ägg, anjovis och oliver på toppen. Skär sedan den färdiga tonfisken i tunna skivor och droppa sedan över den resterande vinägretten.

Till detta goda recept vill vi ha ett fruktigt och ungdomligt vitt vin som även har toner av mineral, vita bär samt citron. Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon  blir här en underbar kombo!

Servera vinet ca 8-10°C