Dags för picnic och FYND-rosé!

Äntligen kommer värmen och då är det dags för picnic och rosé!

Vi tipsar om vår FYND vin Strato Grenache som vi prissänkt från 109 kronor till 89!

För att få till en Picnic har en charkbricka en viktig roll och är ett utmärkt sätt att på ett social sätt njuta av en massa godsaker.

Här kommer ett par tips för hur denna Picnic ska bli perfekt!

  1. Upplägg, att släpa mer en större träskiva, eller stenskiva kan låta jobbigt men det ser ju så bra ut och är lätt att skära mot.
  2. Köp ett flertal ostar och låt gästerna skära själva. Variera gärna mjuka, hårda, starka samt ett par kända ostsorter så som cheddar som de flesta gillar.
  3. Köp blandade charkuterier så som salami, prosciutto, parmaskinka, mortadella, chorizo eller veganska alternativ. Tunnskivade bitar kan rullas ihop till en rosett.
  4. Smaksättare, Små burkar med senap, fikonmarmelad, honung, tapenade är gott till kex, och låter gästerna även göra små individuella minimackor efter sin egen smak
  5. Nötter och frukt är ett perfekt komplement till de olika ingredienserna på en bra charkbricka. Nötter neutraliserar även paletten mellan de olika godsakerna.
  6. Bröd, kex och crostini har en mycket viktigt funktion som transport av godsakerna på brickan. Köp gärna baguetter som bryts rustikt.
  7. Färska örter som garnering. Färska örter doftar inte bara underbart utan bidrar till en vacker estetisk upplevelse. Lägg ett par lavendel- eller rosmarinkvistar på brickan.
  8. Sist men verkligen inte minst viktigt är vinvalet. Rose är charkbrickans bästa vinmatchning pga vinets mellanting mellan att vara ett rött och vitt vin. En fruktig grenachevrosé har ofta förmågan att höja smakerna på charkuterierna eller ostarna.

Lycka till och hoppas det smakar.


Föregående inlägg
Nästa inlägg