Bobotie med curryblad #DrinkChenin

Spier Signature Chenin Blanc (Nyhet)

Art.nr. 7501901

Spier Signature Chenin Blanc (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Vinet är krispigt rent med tropiska fruktiga toner av grön guava, päron, äpple och en lätt hint av lichi. Vinet har en välbalanserad munkänsla och bra längd. Läs mer…


99 kr

Du behöver

Bobotie med Curryblad

30 ml vegetabilisk olja
2 lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finrivna
15 ml (1 matsked) färsk ingefära, fint riven
20 ml (4 teskedar) currypulver
5 ml (1 tesked) mald gurkmeja
5 ml (1 tesked) mald koriander
5 ml (1 tesked) mald kummin
1 kg mager köttfärs
salt & svartpeppar efter smak
30 ml citronsaft
60 ml fruktchutney
30 ml Worcestershire-sås
30 ml tomatpuré
2 skivor vitt bröd, blött i vatten
125 ml mjölk
1 XL ägg
cirka 12 curryblad (färska eller torkade)

I Sydafrika älskar man rätten Bobotie. Vi frågade Spier om deras kock kunde skicka över ett recept på en Bobotie som passar till Spier signature chenin blanc.

Gör så här:

I en stor gryta värm upp oljan på medelhög värme och tillsätt löken. Stek tills den är mjuk och genomskinlig, tillsätt sedan vitlök och ingefära och stek i ytterligare 30 sekunder. Tillsätt currypulver, gurkmeja, koriander och kummin och stek under omrörning i en minut. Tillsätt nötköttfärsen i partier om 3, skruva upp värmen till hög och rör om efter varje tillsats och vänta på att köttet ska ändra färg från rosa till grått (inte brunt) innan du lägger till mer.

När allt kött har ändrat färg, krydda generöst med salt och peppar, tillsätt sedan citronsaft, chutney, Worcestershire-sås, tomatpasta och blött bröd (bryt upp brödet i bitar – det kommer att fortsätta att bryta ner under kokningen). Rör om väl, skruva sedan ner värmen till låg och täck med ett lock. Koka långsamt i 25 minuter, skrapa botten ofta för att förhindra att det bränns fast. Under tiden ska du värma ugnen till 180 ° C.

Blanda mjölken och ägget i en mediumskål och smaka av med salt och peppar. När köttblandningen är klar överför du den till en lämplig djup bakform och jämnar ut toppen jämnt. Häll över den mjölkiga äggblandningen och lägg ut hela med curryblad på toppen. Grädda vid 180 ° C i 35 minuter eller tills den är gyllene och bubblande ovanpå. Ta bort och servera varmt med ris, färsk koriander, rostad kokosnöt, chutney och tomatsalsa


Nästa inlägg