Klibbiga kycklingvingar med blåmögelost #DrinkChenin

Spier Signature Chenin Blanc (Nyhet)

Art.nr. 7501901

Spier Signature Chenin Blanc (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Vinet är krispigt rent med tropiska fruktiga toner av grön guava, päron, äpple och en lätt hint av lichi. Vinet har en välbalanserad munkänsla och bra längd. Läs mer…


99 kr

Du behöver

Marinad

60 ml ketchup
180 ml BBQ-sås, rökig
15-30 ml Sriracha-sås el Chilli-sås
15 ml Worcestershire-sås
2 msk muscavado socker
tsk rökt paprikapulver
½ tsk salt
16 kycklingvingar

Dipp

100g blåmögelost, smulad
250 ml crème fraiche
60 ml majonnäs
15–30 ml mjölk
10 ml citronjuice
Salt och peppar

En tallrik full av härligt glaserade kycklingvingar kommer garanterat imponera på middagsgästerna. Det enda sättet att få dem riktigt glansiga och klibbiga är att glasera dem ett par gånger innan servering. Servera dem varma eller vid rumstemperatur med en god ostdipp gjort på blåmögelost.

Gör så här:

Tillsätt alla ingredienser för marinaden, utom kycklingen, i en skål och blanda väl. Lägg i kycklingvingarna i en ziplockpåse eller plastbehållare med försegling och häll sedan marinaden över. Försegla och marinera svalt i 30–60 minuter. (Eller över hela natten)

Vingarna: Värm ugnen till 200°C samt lägg vingarna i en ugnsform med folie. Vingarna ska vara utspridda till ett lager. Stek i 30 minuter och använd en pensel för att pensla på marinad. Ställ in i ugnen igen och upprepa penslingen ungefär var tionde minut tills vingarna är glansiga av marinaden samt är mjuka och klibbiga.

Dippen: Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör den tills dippen är slät och tjock. Om den blir för tjock så tillsätt lite extra mjölk.

Detta recept har tagits fram av vår producent Spier och vinmakaren Johan Jordaan har kombinerat receptet med Spier Signature Chenin blanc.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg