Sparris med parmaskinka och hollandaise #DrinkChenin

Gör så här:

Börja med att göra såsen så den är färdigt när ni steker Sparrisen. Häll upp 5 cm vatten i en kastrull och höj temperaturen så att vattnet sjuder.

Tillsätt äggulor, citronsaft och salt i en något bredare värmesäker skål (glas eller rostfritt stål). Placera skålen över det sjudande vattnet och se till att blandningsskålens botten inte rör vid det sjudande vattnet. Börja vispa äggblandningen omedelbart i ett stadigt tempo medan den värms upp. När blandningen börjar bli tjockare så tillsätt några kuber av rumstempererat smör och fortsätt att vispa medan smöret smälter.

Fortsätt sedan att tillföra smör under vispning tills allt smör har absorberats av såsen. Såsen ska ha en konsistens som en vaniljsås. Om såsen blir för tjock så ta bort den från värmen och tillsätt mer smör. Om den ser ut att skära sig så tillsätt kallt smör istället.

Linda sedan in sparrisen i parmaskinka och stek i en stekpanna till dess att skinkan fått fin färg och sparrisen är klar.

Denna rätt blir fantastiskt med Spier Signature Chenin blanc