Kycklinggryta ala Chinon

Chinon Fabien Demois (Nyhet)

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Ett aromatiskt vin med elegant tanninstruktur Läs mer…


119 kr

Du behöver

Kycklinggryta ala Chinon

1 stor gårdskyckling, 2kg
20 hela schalottenlökar
5 vitlöksklyftor, skalade och krossade
1 timjankvist
1 lagerblad
1 msk vetemjöl
1 flaska Chinon Fabien Demois
Salt och Peppar

Vi frågade vår producent Fabien Demois om tips på vad det brukar laga för mat som passar utmärkt till deras vin Chinon Fabien Demois . Vi fick snabbt tillbaka ett härligt recept på kycklinggryta som är väldigt traditionellt för deras område.

Gör så här:

Salta alla ytor inklusive insidan av kycklingen. Förvärm ugnen till 180°C.

Smält smöret på låg värme i en gjutjärnsgryta och bryn kycklingen på alla sidor. Tillsätt schalottenlök och vitlök och ugnsbaka kycklingen i ca 30 minuter. Ös kycklingen var tionde minut. Tillsätt sedan mjölet till löken och blanda väl. Häll sedan allt vin över kycklingen, tillsätt timjan samt lagerblad och sänk värmen till 100°C. Lägg på ett lock och låt koka i ugnen i 1 timme och 30 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med pressad potatis, eller potatismos.

Hoppas det smakar!


Nästa inlägg