Ugnsbakad öring med vitlök och citronsmörsås

Domaine de la Bournaire

Art.nr. 579901

Domaine de la Bournaire

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av päron, gröna äpplen, mineral, örter, vita vinbär och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur. Läs mer…


109 kr

Du behöver

Ugnsbakad öring med vitlök och citronsmörsås

700g Öring, fjällröding eller lax
2 msk olivolja
1 msk (Totalt) torkad timjan, oregano, persilja
¼ tsk salt
4 vitlöksklyftor
3 msk citronjuice
2 msk vitt vin
2 msk smör
2 msk hackad persilja

Gör så här:

Krydda filéerna med kryddorna och salta generöst. Har ni fisk med skinnsida så behöver ni inte salta den sidan. Värm upp 2 msk olivolja på medium värme i en stor kastrull som rymmer fiskfiléerna. När pannan är varm så lägg ner fisken med skinnsidan uppåt och tillaga i 3–5 minuter. Vänd sedan filéerna, tillsätt mer olja om det behövs, och tillaga ytterligare i 2–4 minuter på medium värme.

Ta sedan kastrullen från värmen, lägg på ett lock och låt den vila i 5–10 minuter. Fisken är klar när den släpper i lamellerna och är helt genomkokt.

Lyft sedan ur fiskfiléerna från pannan och separera dem från sin skinnsida. Se till att få bort allt fiskskinn från kastrullen och spar all smakrik olja i pannan. Tillsätt sedan klyftad vitlök, citronjuice samt vitt vin och tillaga på medium låg värme i ca 1 minut till dess att vitlöken mjuknar något.

Ta bort från värmen och tillsätt en matsked hackad persilja och de två matskedarna smör. Blanda samman allting och återför försiktigt fisken till bannan. Ös sås över fisken och garnera med den återstående persiljan.

Servera med kokt färskpotatis och ett glas Domaine de la Bournaire.


Föregående inlägg