Biffpaj och en brittisk mild!

Ruby Mild (Nyhet)

Art.nr. 1250101

Ruby Mild (Nyhet)

  • Beska
  • Fyllighet
  • Sötma

Fruktig, nyanserad smak med inslag av torkade aprikoser, dadlar, farinsocker, tobak och mörkt bröd. Läs mer…


25,50 kr

Du behöver

Biffpaj

75 ml vegetabilisk olja
2 stjälkar selleri, hackade
3 morötter, hackade
240 g små gula lökar, hackade
3 vitlöksklyftor, fint hackade
2 kg Biff, skuren i kuber
20 g mjöl
2,3 dl öl, gärna Ruby Mild
3,5 dl köttbuljong
220 g små champinjoner, halverade eller skurna i bitar
1 msk tomatpuré
1 paket färdig smördeg
3 kryddnejlika, krossad i mortel
1 lagerblad

En köttpaj på äkta brittisk maner är aldrig fel och mättande nu när vintern dröjer sig kvar!

Gör så här:

Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull eller gjutjärnspanna. Tillsätt selleri, lök och vitlök och låt allt bli mjukt vilket tar ett par minuter.

Doppa sedan de rumstempererade köttkuberna i mjöl och stek dem sedan i en het stekpanna tills de får en fin gyllene yta. Det är viktigt för smakerna att det blir ordentligt brynt. Stek dem i omgångar så tappar inte pannan sin värme. Lägg sedan köttet åt sidan.

När allt kött har stekts så lägg ner dem tillsammans med grönsakerna i pannan. Tillsätt sedan öl samt buljong och låt koka upp för att sedan sjuda i ca 1 timme. Tillsätt mer vätska om det börjar torka ut.

Tillsätt sedan svampen, tomatpurén, lagerblad, kryddnejlika, salt och peppar och låt sjuda i ytterligare 20 minuter.

Grytan ska vi denna tidpunkt vara tjock och på inget sätt vattning, om den är det så red den med maizena. Sätt ugnen på 180°.

Ta sedan fram en pajform och lägg över grytan i den. Täck sedan toppen med smördegen som ni har kavlat ut och nyp till kring toppen så att den håller tätt. Pensla sedan med ägg och baka i ugnen tills den är gyllenbrun i ca 15–20 minuter.

Till denna brittiska klassiker så rekommenderar vi ett glas Ruby Mild eller varför inte ett glas Bandol från La Bastide Blanche om ni vill dricka vin till.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg