Flatbread med Ricotta, Zucchini samt Squash.

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

Art.nr. 258801

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…


119 kr

Du behöver

Flatbread

350g vetemjöl
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
3.5 dl yoghurt

Flatbread med Ricotta, Zucchini samt Squash.

Salt och Peppar
2 msk olivolja
1 medium squash, skuren I 5-6mm skivor
1 medium zucchini, 5-6mm skivor
1 citron
2 msk flytande honung
Chilliflakes
Vattenkrasse

Detta recept är till 4 flatbreads.

Blanda samma alla ingredienser i en bunke. Mjöla ett bakbord och knåda degen tills den är slät och fin. Pudra bunken med mjöl och lägg tillbaka degen. Lägg en bakduk eller plastfilm och låt vila i 15 minuter. Kavla sedan ut en eller flera flatbreads till ca 2-3 millimeter tjocklek och grilla eller stek dem i ca 2 minuter per sida så de får lite yta och puffar upp sig. Ställ åt sidan för att svalna något.

Rör ihop Ricotta med en stor nypa salt samt ett par vrid på svartpepparkvarnen. Täck över och kyl tills senare användning.

Förbered er grill för medelhög värme. Borsta grillgallret med olja. Blanda squash och zucchinin med 1 msk olja, ¾ tsk salt och lite svartpeppar i en stor skål. Blanda väl. Grilla grönsökarna på varje sida så att de precis får en fin grillyta. Ca 2-3 minuter per sida. Lägg sedan tillbaka grönsakerna i skålen tillsammans med en skvätt citron från en citronklyfta.

Pensla ut den återstående oljan på ditt flatbread samt salta och peppra. Sprid ut ¼ av ricottan på ett flatbread. Toppa med grönsakerna i ett jämt lager och gilla med locket på i ca 3-5 minuter. Botten ska ha fått en väl stekt yta med krispiga kanter.

Lägg sedan upp på ett serveringsfat. Sprinkla lite olja, citronsaft, honung samt salt och peppar och servera. Garnera gärna med vattenkrasse.

Servera tillsammans med ett glas Picpoul de Pinet Villa Blanche.