Franska galetter och guldvinnaren i Vinordic wine challange 2021!

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


Du behöver

2.5 dl bovetemjöl
3.5 dl vatten
1 ägg
0.5 tsk salt
smör till pannan

Fyllning

kokt skinka
ost
ägg
timjan till garnering

Franska galetter är tunna pannkakor gjorda på bovete. Rätten har sitt ursprung i Bretagne och oftast serveras galetterna med en fyllning på ost och skinka samt ett ägg. Det är en god och mättande dryck som går snabbt att tillreda vilket ger mer tid till annat. Perfekt som en lite senare lunch en lördag samt ett glas krispig Sauvignon Blanc till!

Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna i en bunke, smeten ska vara jämn och tjock. Låt sedan smeten stå i rumstemperatur i ett par timmar eller i kylen över natten. Värm sedan upp en stekpanna på medelvärme och klicka i smör i pannan. Stek tunna pannkakor som ni vänder när små håll uppstår. Sänk sedan värmen, lägg på ost och skinka som får smälta samt kläck ett ägg i mitten. Vik sedan upp kanterna som på bilden ovan.

Om ni ska göra många så går det bra att gratinera dem i ugn. Sätt ugnen på 175° och gratinera ost, skinkan och ägget i ca 10 minuter.

Till denna lite feta och salta rätt passar en krispig sauvignon blanc utmärkt till. Vår guldvinnare Spier Signature Sauvignon blanc semillon är ett utmärkt alternativ.