Havsaborre med fänkål och röda rädisor

Domaine de Mourchon Tradition – Lanseras 2023-03-24 (Nyhet)

Art.nr. 9577901

Domaine de Mourchon Tradition – Lanseras 2023-03-24 (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mörkt fruktigt med läckra toner av björnbär och körsbär. Fin kryddighet av lagerblad och svarta oliver. Stabila men mjuka och harmoniska tanniner samt en pigg och fräsch syrlig längd. Läs mer…


Du behöver

Havsaborre med fänkål och röda rädisor

4 fileer havsaborre ca 600 g
2 burkar kikärtor (à 400 g), avrunna och sköljda
1 stort fänkålshuvud, tunt skivat
1/2 dl skivade röda rädisor, cherry bell
1/2 dl risvinäger
1 msk socker
2 dl asiatisk senapsgrön, grovt hackad
1/2 dl smör
1/4 dl balsamvinäger
1/4 dl färsk mynta, fint hackad
Salt och peppar, efter smak
Olivolja

Rött vin till fisk? Det går utmärkt men se till att få ner temperaturen till ca 15-16 grader.

  1. Börja med att förbereda de inlagda rädisorna. I en liten skål, vispa ihop risvinäger, socker och en nypa salt. Tillsätt de tunna skivade rädisorna och rör om för att kombinera. Täck och kyl i minst 30 minuter eller upp till över natten.
  2. Dränera och skölj kikärtorna. I en stor kastrull, koka kikärtorna i saltat vatten. Sänk värmen till låg och låt sjuda i 15-20 minuter tills de är mjuka. Dränera och mos kikärtorna med en gaffel eller potatisstöt tills de är släta. Smaka av med salt och peppar.
  3. I en stor stekpanna, värm en matsked olivolja över medelhög värme. Tillsätt de skivade fänkålen och stek i 5-7 minuter tills den är mjuk och lätt gyllenbrun. Smaka av med salt och peppar.
  4. Medan fänkålen tillagas, förbered fisken. Torka maigre-filéerna med hushållspapper och krydda båda sidor med salt och peppar. Hetta upp en matsked olivolja i en stor nonstick-stekpanna över medelhög värme. Lägg i fisken, med skinnsidan nedåt, och stek i 3-4 minuter tills skinnet är knaprigt och gyllenbrunt. Vänd filéerna och stek i ytterligare 2-3 minuter tills fisken är genomstekt.
  5. I en liten kastrull, smält smöret över medelvärme. När smöret har smält, tillsätt balsamvinäger och myntablad. Vispa ihop och ta bort från värmen.
  6. För att servera, fördela en generös sked mosade kikärtor på varje tallrik. Toppa med en filé maigre och några sauterade fänkålen. Strö de inlagda purple heart-rädisorna och den hackade asiatiska senapsgrönen överst. Ringla balsamic- och myntasmöret överst och servera omedelbart. Njut!