Krämig räkpasta med vitlök och citron

Bubbelburk (Nyhet)

Art.nr. 754715

Bubbelburk (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Beska

Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime. Läs mer…


Du behöver

400 g linguine eller annan pasta
500 g skalade räkor
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 citron, saften och zesten
1 dl torr bubbelburk
2 dl vispgrädde
1 dl färskriven parmesanost
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Färsk persilja, hackad (till garnering)

Instruktioner:

  1. Koka pastan i en stor kastrull med rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Spara lite av pastavattnet och häll sedan av pastan.
  2. Värm upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlöken och stek i ca 1 minut tills den är mjuk och doftande.
  3. Tillsätt räkorna, citronsaften och bubbelburk i stekpannan och koka i ca 2-3 minuter tills räkorna är rosa och genomvarma.
  4. Häll i vispgrädden och riven parmesanost i stekpannan och rör om tills såsen är jämn och krämig. Tillsätt lite av pastavattnet om såsen är för tjock. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Lägg i den kokta pastan i stekpannan och rör om tills pastan är jämnt täckt med sås. Strö över citronzest och hackad persilja.
  6. Servera varmt med ett glas kall torr Bubbelburk

Föregående inlägg