Hemmagjord pizza med skinka, paprika, inlagd gurka, tallegioost

Rio Maggio (Nyhet)

Art.nr. 1307411

Rio Maggio (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, peppar, plommon, hallon och vanilj Läs mer…


Du behöver

Pizzadeg

500 g vetemjöl av hög kvalitet (plus extra för utbakning)
1 tsk havssalt
7 g torrjäst
325 ml ljummet vatten

Röd Pizzasås

400 g krossade tomater
2 vitlöksklyftor, fint hackade
1 tsk torkad oregano
Salt och peppar efter smak
1 msk olivolja

Pizzatopping

200 g riven mozzarellaost
75g riven tallegioost
1 röd paprika, skivad
100 g skinka, skivad
50 g inlagda gurkskivor, avrunna och grovt hackade
Olivolja, för pensling

Hemmagjord pizza är fantastiskt gott och extra härligt att experimentera med olika toppings. Här kommer ett recept som passar utmärkt till Rio Maggio!

Förbered pizzadegen:

  1. Blanda vetemjölet och havssaltet i en stor skål.
  2. Lös upp torrjästen i ljummet vatten.
  3. Häll långsamt det ljumma vattnet i skålen med mjölblandningen och rör om tills det blir en deg.
  4. Knåda degen på en mjölad yta tills den är slät, cirka 10 minuter.
  5. Lägg degen i en skål, täck med en våt handduk och låt den jäsa på en varm plats i cirka 1 timme, eller tills den har fördubblats i storlek.

Röd Pizzasås:

  1. Värm olivolja i en kastrull och fräs vitlöken tills den blir genomskinlig.
  2. Tillsätt de krossade tomaterna, oregano, salt och peppar.
  3. Låt småkoka på låg värme i 20 minuter tills såsen tjocknar. Justera kryddningen efter behov. Låt svalna.

Pizzatopping:

  1. Förbered alla toppings. Se till att inlagda gurkor är avrunna väl så att de inte gör pizzan för blöt.

Bakning med pizzasten:

  1. Förvärm ugnen till 250°C. Placera pizzastenen i ugnen under förvärmningen.
  2. Dela degen i två delar och kavla ut varje del på en mjölad yta till önskad tjocklek.
  3. Använd en pizzaspade (eller bakpapper) för att överföra degen.
  4. Bred ett jämnt lager av den röda såsen över degen.
  5. Strö över mozzarellaosten och fördela paprika, skinka och inlagd gurka jämnt över pizzan.
  6. Glid försiktigt pizzan på den förvärmda pizzastenen i ugnen.
  7. Baka i 8-10 minuter, eller tills kanterna är krispiga och osten är gyllene.
  8. Ta ut pizzan, låt den svalna lite, skiva upp och njut!

Det här är en spännande kombination av traditionella och unika smaker. Smaklig måltid!