Domaine Bousquet reserve cabernet sauvignon – ekologiskt och prisbelönat rött

Den 1 mars lanserar Vinia Domaine Bousquet Reserve Cabernet Sauvignon i Systembolagets fasta sortiment. Vinet är certifierat ekologiskt och är en sammansättning av cabernet sauvignon 85% och malbec 15%. Det produceras av Domaine Bousquet, som är den andra största ekologiska vinproducenten i hela Sydamerika.

Domaine Bousquet Reserve Cabernet Sauvignon är generöst, fylligt och fruktigt, med inslag av mörka bär, plommon, svarta vinbär, örter och fat. Det passar perfekt till smakrika kötträtter av nöt, grillade ribs och grytor med söta rotfrukter. Ett riktigt kraftpaket inifrån och ut!

Domaine Bousquet grundades 1997 i Mendoza, Argentina av fransmannen Jean Bousquet. Regionen erbjuder ideala förhållanden för att tillverka vin; varma sommardagar, kallare nätter med låg luftfuktighet och perfekt sandiga jordar. Familjen Bousquets ekologiskt odlade druvor har en renhet i frukten med en hög intensitet av de olika druvornas karaktär. Domaine Bousquet Reserve Cabernet Sauvignon vann nyligen det prestigefyllda priset Fine wine producer of the year (2016) i rödvinskategorin.

Domaine Bousquets sortiment växer på den svenska marknaden. Vinet är det åttonde från producenten i Systembolagets fasta sortiment.

Bilagor för nedladdning

Domaine-Bousquet.jpg