Château de la Gravelle, Gorges 2014 (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Vinet har en gyllengul färg. Doften är fruktig och mycket komplex. Munkänslan är rik och strukturerad med en tydlig mineralitet från terroir dock i en balanserad och rund stil. Fruktiga aromer av vit frukt och blommor. Ett något smörigt slut.

Vingården där druvorna till Château de la Gravelle, Gorges odlas har en ovanlig terroir. Dess alv består av vulkanisk sten, gabbro, vilken täckts av ett lager lera ca 40 centimeter tjockt. Denna specifika jordmån ger vinet en mineralitet och karakteristiska citrontoner som annars inte finns i området.

De 60 år gamla vinrankorna ligger exponerade på en lätt sluttning längs floden Sèvre.

Vinifieringen för detta vin är innovativ. Under en klassisk vinifiering för producenter i området så ligger viner i kontakt med sin jästfällning mellan 6 till 14 månader innan buteljering.
Ett vin med beteckningen Cru Communaux Gorges måste ligga på sin jästfällning under minst 24 månader men för Château de la Gravelle, Gorges, låg vinet på sin jästfällning i hela 32 månader.

Vinet serveras med fördel vid en temperatur om 13°C.

Vinet kan lagras i 20 år.

Sockerhalt: 1.2 g/l

TA: 3.97

Producent Véronique Günther-Chéreau Land Frankrike Region AOP Muscadet de Sèvre-et-Maine
Årgång 2014 Typ Vitt Storlek 750 ml Alkohol 12 %
Druva 100% Melon de Bourgogne Art. nr. 7719101
Lagring 32 månader på sin jästfällning
169 kr