Vin & hållbarhet från druvodling till förpackning
Vin och hållbarhet handlar för producenten om att göra medvetna val i hela kedjan från druvodling till förpackning. Medan du som konsument kan välja ekologiskt vin, hålla utkik efter hållbart…
Producent Bodegas Francisco Gómez (Hacienda La Serrata S.L.) | Land Spanien | Region DO Valencia | |
Årgång 2020 | Typ Rött | Storlek 750 ml | Alkohol 13,5 % |
Druva 50 % cabernet sauvignon, 50 % bobal | Smakstil Fruktigt & Smakrikt | Art. nr. 659801 | |
Lagring 2 månader på amerikanska ekfat. |
Ungdomligt, fruktigt och kryddigt med inslag av mörka körsbär, plommon och örter.
Ett ekologiskt fruktigt och smakrikt vin.
En god matchning till grillat.
Bakom vinet står Bodegas Francisco Gómez som grundades år 2001 och har sina odlingar nära staden Villena. Beläget vid Medelhavets inland, ca 700 meter över havet, har området ett mikroklimat som alltid varit perfekt för vin- och olivodlingar.
Francisco Gómez är en self-made vinentreprenör utan anrikt producentnamn eller arv från tidigare generationer bakom sig. I ett land med recession och hög arbetslöshet blomstrar vingården tack vare Francisco Gómez dröm. Drömmen om att erbjuda vinälskare något unikt och speciellt, med passion och ett stort mått av känsla bakom.
För Francisco Gómez är områdets uråldriga arv mycket viktigt och han gör allt för att bevara dess unika terroir. Miljö, hållbarhet och passion är producentens ledord. En filosofi som ger hans viner en unik smak och karaktär.
Vin och hållbarhet handlar för producenten om att göra medvetna val i hela kedjan från druvodling till förpackning. Medan du som konsument kan välja ekologiskt vin, hålla utkik efter hållbart…
Gör så här: Trimma bort extra fett och senor från fläskfilén och skär sedan filén i ca 1 centimeter tunna skivor. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och sautera…
Framgången för Francisco Gomez viner beror på flera faktorer: kvaliteten på skörden, det krävande tekniska arbetet kring vinifieringen samt hur producenten vårdar och arbetar med vingården. Det är…
Fredagstacos är ju en riktigt klassiker men varför inte göra dem helt vegetariska? Vi frågade Sveriges VEGO-expert Mathias från tidningen vegomagasinet och fick ett recept på hans Bakade Tacos med…
Från Februari och ett par månader framöver så är våra svenska skaldjur som bäst, även om vi av någon anledning mest äter denna mat på våren samt under sommarmånaderna. Här…
Vin-quizet har verkligen engagerat många av er läsare och inte minst kollegorna på kontoret som i det närmsta numera kräver ett quiz på fredagar, så varför inte? Nu kör vi på med nya…
Vi frågade våra fina vänner på tidningen VEGO och Sveriges bästa och trevligaste vegopersonlighet Mattias Kristiansson om de hade ett par vegorecept som vi fick använda. De var fantastiskt snälla…
Misstaget många gör med auberginer är att de inte grillar dem tillräckligt länge. De ska bli riktigt mjuka och få ordentligt med färg. Rå aubergine blir ingen glad av. Detta tips får vi återigen från Sveriges trevligaste ekoprofil tillika chefsredaktör för tidningen VEGO; Mattias Kristiansson!
Fredagsmys kräver snacks. Goda och nyttiga fries är lätt att göra i ugnen. Gör så här: Skär zuccini, morot eller sötpotatis i stavar. Var noga med att ta bort kärnhuset på zuccinin. Blanda…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.