Nyfiken på Sous Vide?
Sous vide är en tillagningsteknik där man tillagar råvaror i ett vattenbad och där råvaran oftast vakuumförpackas.Tekniken gör att råvaran blir perfekt tillagad och helt jämnt tillagad över hela råvaran. Vi…
En komplex doft av rikt soldränkt aprikos, persika, nybakat bröd och rostade mandlar samsas med en välintegrerad fatkaraktär. I munnen friska citrustoner där lime utmärker sig, silkeslent och krämigt med en lång citruseftersmak som balanseras tillsammans med faten.
Odlingsområde – Org De Rac’s vingårdar ligger i södersluttningarna av Piketberg-berget med Berg-floden nedanför som skapar en naturlig gräns och som är kärnan i vindistriktet Swartland. Vingårdarna, på kartan, ligger i utkanten av Swartland där man har fördelen att ha starka kyliga havsbriser från Atlanten som drar in över vingårdarna.
Placeringen av vingården är av stor betydelse eftersom den ligger i anslutning till Berg-floden som naturligt skapar ett svalare och mildare klimat med en bas av deponerade alluviala jordar blandat med en hög andel av märgel, skiffer och krita som skapar svala dränerade jordar som är idealiska för kvalitetsviner av just Chardonnay. Platsen och jordmånen är väldigt väl lämpad för druvan Chardonnay.
Druvorna till detta vin kommer från ett par utvalda rader i det 5.5 hektar område som utgör producentens vingård med druvan Chardonnay. Här utförs en strikt beskärning samt hantering av lövverken vilket ger druvklasarna optimal kvalité. Området ligger även precis vid floden, Bank river, vars placering skapar ett mikroklimat som är optimalt för att producera chardonnay av högsta kvalité.
Droppbevattning används och vingården hanteras med olika täckplantor, vicker, ekologisk kompostering för att stimulera en hälsosam mikrobiologisk aktivitet.
2018 var ett år med svala nätter vilket gav chardonnaydruvorna en chans att uppnå en bra fenol mognad vilket bidrog till att skörden kunde utföras vid en lägre brixnivå och med högre naturlig syra. En stor del av cuveén jäste under temperaturkontrollerade former i ny ek och en liten del i första och andra fyllningar av fat. Detta bidrog till en väl integrerad fatkaraktär efter 10 månaders fatlagring.
Skördeuttag: 10 hl/ha
RS: 2.2 g/l
FSO2: 24mg/l (vid buteljering)
TSO2: 127 mg/l
pH: 3.12
TS: 5.9 g/l
Producent Org de Rac | Land Sydafrika | Region Swartland | |
Årgång 2018 | Typ Vitt | Storlek 750 ml | Alkohol 13,5 % |
Druva Chardonnay 100% | Smakstil -- | Art. nr. 7072901 |
Sous vide är en tillagningsteknik där man tillagar råvaror i ett vattenbad och där råvaran oftast vakuumförpackas.Tekniken gör att råvaran blir perfekt tillagad och helt jämnt tillagad över hela råvaran. Vi…
Saltimbocca är så otroligt gott och väldigt lättlagat. Gör så här: Banka ut schnitzlarna tills de är ca 5 mm tjocka. Lägg ett salviablad på schnitzeln och linda in den…
Denna ljuvliga klassiska franska rätt mättar på ett underbart sätt och tillsammans med ett glas chardonnay så är njutningen fullkomlig. Gör så här: Smält smöret i en kastrull och låt…
Rå har blomkålen en lätt tryffelsmak så vi tyckte det var en bra idé att boosta den med tryffelolja. Ja, tryffel är onödigt dyrt men tryffelolja är helt klart överkomligt…
Gör så här: Rosta valnötterna i en stekpanna på låg medium värme i ca 5 minuter. Ta ur nötterna ur stekpannan och ställ åt sidan. Tillsätt sedan olivolja samt lök,…
Att laga allting i en kastrul är smidigt och väldigt enkelt och garanterar att alla ingredienser blandar sig mycket väl.
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.