Underbar korvgryta med chipolatakorv och cannllinibönor
En underbart mättande korv och böngryta är perfekt att fylla på depåerna med efter en dag i skidsnåret. Det ger även en lite härlig känsla av BBQ-smakar så här mitt…
En klassisk sydafrikansk Pinotage med en generös bouquet av mörka körsbär, plommon och toner av kanel. Avslutet är långt med silkeslena tanniner
Bakom vinet står Spier Wines som grundades redan år 1692 och som idag är en av de mest prisbelönade vingårdarna i Sydafrika.
Spiers arbete präglas både av en stor respekt för miljön och för det arv man förvaltar. Målet är att ta sitt ansvar gentemot både miljön och samhället, och företaget är känt för sin ansvarsfulla hantering av turismen. Sedan 1970-talet har vinentusiaster kunnat besöka vingården för att uppleva hantverket och de imponerande arkitektoniska inslagen på plats.
Vingården har fått erkännanden från många olika externa organisationer. Bland annat FTTSA (Fair Trade in Tourism) och WIETA (Wine Industry Ethical Trade Association). Man har också mottagit utmärkelsen Condé Nast Traveler World Saver Award som främsta internationella resmål som ”gör allt rätt”.
Druvorna till vinet Spier Signature Pinotage kommer från vingårdar som är belägna i Darling, Durbanville och Paarl med en jormån som består av clovelly, hutton och estcourt. Vinrankorna är mellan 18 och 20 år gamla och växer i västliga slänter. Skördeuttag ligger på ca 10 hektoliter per hektar.
Druvorna skördades vid ca 24 brix och pressades lätt, avstjälkades och kyldes ner. Efter att ha legat i två dagar jäste vinet vid 24 grader Celsius i ståltankar. Tre ompumpningar skedde dagligen. Efter jäsning fick 20% av vinet lagras på franska ekfat i 8-10 månader och resterande vin lagrades i ståltank med franska ek-stavar.
Socker: 3.2 g/l
Syra: 5.5 g/l
pH: 3.58
Producent Spier Wines | Land Sydafrika | Region Western Cape | |
Årgång 2020 | Typ Rött | Storlek 750 ml | Alkohol 14,5 % |
Druva Pinotage 100% | Smakstil Fruktigt & Smakrikt | Art. nr. 7240701 | |
Lagring 20% på franska ekfat i 8-10 månader, resterande på ståltank med ek-stavar |
En underbart mättande korv och böngryta är perfekt att fylla på depåerna med efter en dag i skidsnåret. Det ger även en lite härlig känsla av BBQ-smakar så här mitt…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.