Bakad potatis med vispad fetaost och sumac
I januari är ibland plånboken lite tunnare så här kommer ett bra budgetrecept som smakar mer än det kostar. Gör så här: Värm ugnen till 220 ° (200° för varmluft)…
Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus.
Bakom vinet står Spier Wines som grundades redan år 1692 och som idag är en av de mest prisbelönade vingårdarna i Sydafrika.
Spiers arbete präglas både av en stor respekt för miljön och för det arv man förvaltar. Målet är att ta sitt ansvar gentemot både miljön och samhället, och företaget är känt för sin ansvarsfulla hantering av turismen. Sedan 1970-talet har vinentusiaster kunnat besöka vingården för att uppleva hantverket och de imponerande arkitektoniska inslagen på plats.
Vingården har fått erkännanden från många olika externa organisationer. Bland annat FTTSA (Fair Trade in Tourism) och WIETA (Wine Industry Ethical Trade Association). Man har också mottagit utmärkelsen Condé Nast Traveler World Saver Award som främsta internationella resmål som ”gör allt rätt”.
Druvorna i detta vin kommer från fyra olika vingårdslägen med varierande jordmån, allt från djup alluviajord till granitjord. Totalt uppgår dessa vingårdar till en odlingsareal på 18 hektar. Druvorna skördades för hand i slutet av Januari och detta skedde tidigt på morgonen för att druvorna skulle få behålla en optimal arom. Druvorna krossades och macererade i 4-6 timmar vid en temperatur om 10 grader. Jäsningen skedde sedan i temperaturkontrollerade ståltankar och fick sedan mogna i 4 månader på sin jästfällning innan buteljering.
Producent Spier Wines | Land Sydafrika | Region Western Cape | |
Årgång 2022 | Typ Vitt | Storlek 750 ml | Alkohol 13,5 % |
Druva 74% Sauvignon Blanc, 26% Semillon | Smakstil Friskt & Fruktigt | Art. nr. 223401 | |
Lagring Ståltank, fyra månader på jästfällning. |
I januari är ibland plånboken lite tunnare så här kommer ett bra budgetrecept som smakar mer än det kostar. Gör så här: Värm ugnen till 220 ° (200° för varmluft)…
Gör så här: Skär bort fett från kalvsteken och bind upp den med ett steksnöre. Skär selleri, morot, lök och purjolök i grova bitar. Ta sedan fram en stor gryta…
Ibland vill vi äta något riktigt gott men samtidigt ha något lättlagat så vi kan njuta av sol och utomhusvistelse. Då passar en god sardinmacka perfekt! Gör så här: Koka…
Gör så här: För att göra jordnötssåsen, vispa ihop jordnötssmör, sojasås, limejuice, farinsocker, chili vitlökssås och ingefära i en liten skål. Vispa i 2-3 matskedar vatten tills önskad konsistens uppnås.…
Det är vår och vi njuter av vårprimörer. Ramslöken är nu i säsong och är en underbar råvara. Gör så här: Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt…
Sous vide är en tillagningsteknik där man tillagar råvaror i ett vattenbad och där råvaran oftast vakuumförpackas.Tekniken gör att råvaran blir perfekt tillagad och helt jämnt tillagad över hela råvaran. Vi…
Franska galetter är tunna pannkakor gjorda på bovete. Rätten har sitt ursprung i Bretagne och oftast serveras galetterna med en fyllning på ost och skinka samt ett ägg. Det är…
Vi gillar att grilla året runt och dessutom så låter vi inte svalt väder hindra oss för att även på hösten njuta av de härliga grillrätter som vi ofta lagar…
Lax är en råvara som passar utmärkt att ”vidda” och med dessa proffstips så smakar laxen bättre än många restaurangers lax om ni följer dessa enkla steg. Gör så här:…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.