Caldillo de Congrio – En Chilensk fiskgryta med havskatt

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)

Art.nr. 2251

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…


Du behöver

Caldillo de Congrio

500g Havskattfilé
1 stor lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 morötter, skalade och skivade
2 potatisar, skalade och tärnade
2 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 liter fiskbuljong
120 ml vitt vin
120 ml koriander, hackad
Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

  1. Skär havskatt filén i bitar på cirka 2-3 cm.
  2. I en stor kastrull, sautera lök och vitlök i olivolja på medelvärme tills löken blir mjuk och genomskinlig.
  3. Tillsätt morötter, potatis, paprikapulver och oregano och sautera i ytterligare 5 minuter.
  4. Tillsätt fiskbuljong, vitt vin och havskatt-filé och låt sjuda i cirka 15-20 minuter eller tills fisken är kokt och potatisen är mjuk.
  5. Ta av från värmen och rör i hackad koriander. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera varmt med lite extra hackad koriander på toppen.

Hoppas det smakar!


Senaste kommentarer