Caldillo de Congrio – En Chilensk fiskgryta med havskatt

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)
Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…
Du behöver
Caldillo de Congrio
500g Havskattfilé
1 stor lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 morötter, skalade och skivade
2 potatisar, skalade och tärnade
2 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 liter fiskbuljong
120 ml vitt vin
120 ml koriander, hackad
Salt och peppar efter smak
Instruktioner:
- Skär havskatt filén i bitar på cirka 2-3 cm.
- I en stor kastrull, sautera lök och vitlök i olivolja på medelvärme tills löken blir mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt morötter, potatis, paprikapulver och oregano och sautera i ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt fiskbuljong, vitt vin och havskatt-filé och låt sjuda i cirka 15-20 minuter eller tills fisken är kokt och potatisen är mjuk.
- Ta av från värmen och rör i hackad koriander. Smaka av med salt och peppar.
- Servera varmt med lite extra hackad koriander på toppen.
Hoppas det smakar!
Senaste kommentarer