Grillad gös med sparris och nässelhollandaise
Nu är det vår och kanske har fiskelyckan varit framme och ni har fångat en fin insjögös någonstans i vårt långa land. Plocka då ett par nässelskott på vägen hem…
Nu är det vår och kanske har fiskelyckan varit framme och ni har fångat en fin insjögös någonstans i vårt långa land. Plocka då ett par nässelskott på vägen hem…
Bland det bästa med sommaren är att grilla och vad är godare än att få välja mellan en massa goda rätter! Gör så här: Ta fram köttet och korven en…
Gör så här: 1.Låt ströbrödet svälla i grädden. Blanda därefter ihop alla andra ingredienser. Forma runda hamburgare, använd en matring om du vill ha perfekta runda burgare. Grilla hamburgarna cirka…
Kyckling Adobo är en filipinsk rätt som enligt många kocka är världens bästa sätt att tillaga kyckling på. Det går även bra att använda fläskkött till denna rätt. Gör så…
Smarriga ribs som visserligen tar lång tid på sig, men det blir mer tid till att umgås med nära och kära. Resultatet tål att väntas på! Gör så här: Blanda ingefära,…
Här kommer recept nr 4 i serien Grilla grönare där vi fått fantastiska recept och bilder från Mattias på Tidningen VEGO. Här kommer receptet och Mattias beskrivning: Satayspett med jordnötssås…
Gör så här: Ta fram köttet en timme innan grillning eller stekning så köttet är rumstempererat. Salta och peppra innan. En väldigt viktig detalj när det kommer till att grilla…
Vad grillar våra vänner hos den ekologiska vinproducenten Org de Rac. Det skickade över ett par recept och denna smarriga grillrätt kan vi tacka Bethchen för! Gör så här: Skiva…
Gör så här: Hacka lök, vitlök samt morot grovt och lägg i en kastrull, tillsätt lagerblad och vitpeppar. Lägg sedan i revbenen och täck upp med vatten så det täcker…
Lammlägg är en styckdetalj som tar sin tid men som blir otroligt god och mör. Här lägger vi alla ingredienser i en stor gryta och avslutar precis vid servering med…
Första dagen på semestern? Varför inte fira det med att lägga en riktigt fin bit nötkött på grillen!
Misstaget många gör med auberginer är att de inte grillar dem tillräckligt länge. De ska bli riktigt mjuka och få ordentligt med färg. Rå aubergine blir ingen glad av. Detta tips får vi återigen från Sveriges trevligaste ekoprofil tillika chefsredaktör för tidningen VEGO; Mattias Kristiansson!
Grillad lax är bland det godaste vi vet och här har vi smaksatt den med timjan samt citron. Plocka timjanbladen samt riv citronskalet och pressa citronen för saft. Gnid in…
Det ska bli sol i helgen! Passa på att vårstäda i trädgården eller på uteplatsen och plocka fram grillen. Sno sedan ihop en god korvlunch som avnjuts bäst utomhus i…
SMHI menar att sommaren håller på att runda av. Vi är dock mer hoppfulla, men vill ändå gardera oss och passa på och grilla en rejäl hamburgare, i fall att de skulle ha rätt! (Obs, dock en mindre variant än den på bilden)
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.