Fokus, engagemang & passion

Vinia grundades år 2006

Vårt mål var då att hitta vinproducenter som kunde leverera högkvalitativa viner till konkurrenskraftiga priser. Men även viner med stor försäljningspotential och möjlighet att expandera med fler produkter från samma producent.

Fokus, engagemang och passion

Till en början tog vi fram till tre nyckelord för vår verksamhet: fokus, engagemang och passion. Vi arbetar fortfarande mycket nära dem. Vår intention har aldrig varit att få en stor portfölj av viner, utan att fokusera på våra starka relationer med producenter som delar våra värderingar. Det gör att vi idag har många lyckade samarbeten med producenter runt om i världen.

Vinia och SigvaVinia är en del av Sigva Beverage Group, och vi delar finans, försäljning och delar av logistik.

I framkant med ekologiska viner

På den svenska marknaden finns det en stor och växande efterfrågan på ekologiska viner; Vinia har under många år hållit en drivande position för ekologiska lanseringar och förändringar inom Systembolagets sortiment. Vi har ett stort engagemang för producenterna vi företräder och fokuserar alla våra ansträngningar på våra viner.

Idag är vi en av de snabbast växande och mest framgångsrika vinimportörerna i Sverige.

Det är vi som är Vinia!

Vinia består av Per, Hampus, Jonatan, Rebecka, Linnea, och Jan, sex passionerade kollegor som kompletterar varandra väl. Vi delar passionen för våra producenter och vi är mycket stolta över de viner vi representerar på den svenska marknaden. Denna passion resulterade i en Silver-medalj i årets importör 2015!