Kyckling i krämig, kryddig street corn-sås med bacon
En smakrik och krämig rätt med saftig kyckling, krispigt bacon och en härlig street corn-sås med lite hetta. Perfekt att servera med ris, potatis eller ett gott bröd!
Fatlagrat eller syrligt vitt vin är exempel på vad som passar till grönsaker. Som alltid är det tillagningssätt, kryddning och sammansättning av rätten som avgör. Här kan du botanisera bland viner i vårt sortiment som passar till grönsaker.
Tillagningssätt, kryddning och tillbehör tillsammans med personliga preferenser avgör vilket vin som passar bäst. Men visst finns det en del att tänka på när man väljer vin till grönsaksrätter!
Till grillade grönsaker passar fatlagrat eller syrligt vitt vin. Om man istället föredrar rött vin till de grillade grönsaker gör man klokt i att undvika strävt rött. Jordiga grönsaker och rotfrukter kombineras bäst med ett lättare rödvin eller ett friskt rosévin!
Om valet faller på syrliga tillbehör och fräscha sallader är ett syrligt vitt vin ett bra alternativ.
Se också: Viner som passar till sallad
Får grönsakerna sällskap av chili och vitlök? Då är ett mjukare vitt vin med sötma ett bra val för att balansera.
I ugnen och i stekpannan adderas ett större mått umami och tyngre viner kommer väl till pass. För den som föredrar vitt vin rekommenderas ett smörigt och ekfatslagrat. Även lättare röda viner fungerar bra i dessa sammanhang.
Hämta matinspiration bland Vin & vänners recept, där du alltid får tips på vilken dryck du kan kombinera maträtten med. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du dessutom nyheter, recept och vinkunskap direkt i din mejlkorg.
Vill du lära dig mer? Ett tips är att börja med Systembolagets smakskola som bland annat går igenom grundsmaker, konsistens och aromer.
Smaklig måltid!
En smakrik och krämig rätt med saftig kyckling, krispigt bacon och en härlig street corn-sås med lite hetta. Perfekt att servera med ris, potatis eller ett gott bröd!
Krispiga panini-bröd toppade med vitlöksstekta räkor, smält mozzarella och tomater. Perfekt som förrätt eller snabb middag!
Sötpotatis är i säsong i början av mars, vilket gör det till en perfekt tid att njuta av denna smakrika och näringsrika rotfrukt. Dess naturliga sötma och krämiga konsistens gör den idealisk för gratänger och andra rustika rätter.
Ät en klassiskt tysk lunch som kombinerar det bästa av rustika smaker och autentisk tysk matkultur. Dessa Hot Dogs med Bratwurst, surkål och cornichons är enkla att laga men otroligt…
Käsespätzle är en klassisk tysk comfort food som ofta kallas “tysk mac and cheese”. De hemlagade spätzlen blir möra och fylliga, medan den krämiga osten och den söta, krispiga löken…
Om receptet Schweinshaxe är en traditionell tysk rätt där fläskläggen får en krispig yta och mört inre, perfekt för en rustik middag. Kapuziner Hefe-Weissbier tillsätter en unik karaktär till rätten…
Michelada är en mexikansk klassiker som kombinerar friska, kryddiga och syrliga smaker med ölens fruktiga och kryddiga toner. Med Kapuziner Hefe-Weissbier får drinken en unik karaktär där dess banan- och…
Shandy är en klassisk ölcocktail som kombinerar frisk lemonad med öl för en uppfriskande och lättdrucken dryck. Kapuziner Hefe-Weissbier ger en härlig twist med sina fruktiga och kryddiga toner av…
Obatzda är en klassisk bayersk ostkräm, perfekt för att avnjutas tillsammans med en kall weissbier och nybakade pretzels. Den krämiga konsistensen, den milda sältan och den lätta sötman från camemberten…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.