Vegetarisk Boeuf Bourguignon och Marquis de Bern
Detta recept har vi fått från våra vänner på magasinet VEGO och det är minst lika gott, kanske godare än en klassisk Boeuf! Gör så här: 1. Skär den rökta…
Mustiga och smakrika viner passar att servera till vilt, men se upp med rökt viltkött som krockar med många typer av vin. Där är friskt och fruktig vitt vin ett av de mer säkra korten. Här kan du botanisera bland viner och eventuella andra drycker i vårt sortiment som passar till vilt.
Röda viner som passar till vilt hittar du bland smaktyperna:
Vid den kraftigare viltsmaken hos exempelvis älg och hare kan du också välja från smaktypen:
Proteinrik mat som vilt är en bra matchning för sträva viner. Proteinerna i maten mildrar vinets garvsyra och tanninerna i vinet ger en mörare upplevelse av köttet. Kombinationen ger alltså harmoni åt mat- och dryckesupplevelsen.
Vita viner som passar till vilt hittar du inom smaktypen:
Håll också utkik efter fatkaraktär när du ska kombinera vitt vin med vilt.
Observera att rökt viltkött är knepigare att kombinera med vin. Den rökta smaken krockar till exempel med strävt rött vin, och torra vita viner bör också undvikas. Ekfatskaraktär är knepigt till kallskuret rökt kött, men kan fungera till grillat.
Här är ett friskt och fruktig vitt vin ett stabilt val.
Vill du lära dig mer om grundsmaker, aromer och konsistenser? Ett tips är att börja med Systembolagets smakskola.
Vill du ha mer inspiration? Se Vin & vänners receptsamling, där du alltid får tips på en dryck som passar till maträtten. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du dessutom nyheter, recept och vintips direkt i din mejlkorg tillsammans med exklusiva erbjudanden.
Smaklig måltid!
Detta recept har vi fått från våra vänner på magasinet VEGO och det är minst lika gott, kanske godare än en klassisk Boeuf! Gör så här: 1. Skär den rökta…
Gillar ni pulled pork så kommer ni definitivt gilla pulled tofuburgare. Detta recept har vi fått från våra vänner på tidningen VEGO. Gör så här: 1. Skiva tofun i strimlor…
Wallenbergare är ett klassiskt recept som dessutom går att variera i oändlighet. Detta recept har vi fått från våra vänner på VEGO som gjort en mycket läcker vegetarisk variant. Gör…
Värm ugnen till 220 ºC. För fyllningen: Hetta upp oljan i en liten stekpanna på medelvärme. Tillsätt pepparflingorna och riv ner de 3 vitlöksklyftorna i oljan. Stek tills det doftar…
Vad är godast oxfilé eller biff? Varför behöva välja när en t-benstek har båda! T-benstek är en älskad favoritstyckdetalj då den möra innerfilen nästan smälter i munnen samtidigt som ytterfilen…
Chahohbili är en klassiskt och traditionell georgisk maträtt med kyckling, tomater och en behaglig hetta. Rätten smakar extra gott när tomater är i säsong. Krydda kycklinglåren med salt och peppar.…
Finns det något godare än svenska köttbullar i gräddsås? Vi vet inte, men det är iaf fantastiskt gott! Gör så här: Kombinera köttfärs, panko, persilja, kryddpeppar, muskotnöt, lök, vitlökspulver, peppar,…
Kycklinglår eller kycklinglårfiléer är billig mat som samtidigt är lätt att göra väldigt smakrik. Här kom ett snabbt och välsmakande grillrecept! Gör så här: Börja med att vispa ihop marinaden…
BBQ Pizza är fantastiskt gott och det går även utmärkt att grilla pizza. Se detta recept. Det går bra med en färdigköpt pizzadeg men det är en hemmagjort är både…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.