Gigondas_Domaine_du_Pesquier.png Ladda ner bilagor från Dropbox

Gigondas, Domaine du Pesquier

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Vacker rubinröd färg, mörk och djup. Doften är fyllig och stärkt med kryddiga toner samt inslag av jordmån. Smaken är intensiv och samtidigt silkeslen, med en stor kropp och väl mogna tanniner. Ursprungstypiska inslag av röda och mörka bär och örtkryddor. Vinet har en bra längd, och är ett harmoniskt vin.

Domaine du Pesquier ligger i hjärtat av appelationen Gigondas. Vinet kommer från en släktgård som funnits inom familjen i fyra generationer. Till en början hade vingården både vinrankor samt olivträd. År 1971 fick Gigondas sin Cru Appellation, AOC och övergick till att endast producera vin. Vingården har idag 24ha med vinrankor som endast producerar rött vin, 17 av dessa hektar producerar Gigondas.

Grenache och Mourvedre druvorna växer på ca 150 meters höjd i ett något varmare klimat, Syrah druvorna växer längs med sluttningarna av Dentelles de Montmirail på en höjd av 350 meter i ett lite svalare klimat. Denna bergskedja som omringar appelationen skyddar vingården från dåligt väder och dess mikroklimat ger vinet prägel från områdets terroir.

Priser: Guld i Concours des grands vins de France Macon

Producent Domaine Du Pesquier Land Frankrike Region Frankrike
Årgång 2017 Typ Rött Storlek 750 ml Alkohol 15 %
Druva 75 % Grenache, 20 % Syrah, 5 % Mourvedre Art. nr. 283601
Lagring 12-18 månader på franska ekfat
189 kr
Hitta vinet på ditt närmaste systembolag

Hitta Gigondas, Domaine du Pesquier på ditt närmsta systembolag.

Mitt närmaste systembolag
  • BRA KÖP
    Rödfruktigt och flirtigt. Fin balans mellan kraft och struktur. Behöver luft och mat.
    Allt om Vin Nr 9 2019
  • Lägg franska ursprunget Gigondas på minnet för vin som liknar Châteauneuf-duPape men som ni köper till en bråkdel av priset. Ett förslag är detta vin som är en personlig favorit sedan 2016 när jag först fick upp ögonen för tillverkaren. Druvblandningen är klassisk för rhônedalens röda med syrah, grenache och mour vedre, smaken fyllig, intensivt mörkfruktig med inslag av skogshallon och björnbär, örter, kryddor, lagerblad och fat. Det finns en härligt stuns i smaken och eftersmaken är lång. Lammkotletter, vitlök och mörk sås passar utmärkt. Vegansäkert och klarar du att spara en flaska eller två en handfull år är det jackpott i smak.
    Aftonbladet 2019