Nyfiken på Sous Vide?

Sous vide är en tillagningsteknik där man tillagar råvaror i ett vattenbad och där råvaran oftast vakuumförpackas.Tekniken gör att råvaran blir perfekt tillagad och helt jämnt tillagad över hela råvaran.  Vi har ett flertal sous viderecept här på bloggen (klicka på länkarna för att komma till recepten)

Köttfärslimpa sous vide   – Bonza Reserve

Äggröra sous vide med rökt lax – Org de Rac Chardonnay

Lax och broccolipasta sous vide -100% Xarel-lo So2

Perfekt marinerad T-benstek Sous vide – Carpone Durif

Sous vide kyckling teriyaki – Marlborough estate sauvignon blanc

Mongolisk biff sous vide – Cava Roy brut nature

Chilli con care sous vide – Carpone Durif

Perfekt lax med sous vide – Morande Sauvignon Blanc

Perfekta lammracks med potatis och palsternacksmos – Domaine du Pesquier Gigondas

Vit sparris sous vide – Sancerre Domaine Vieux Pruniers

Entrecote i bit sous vide – Finca Luna Beberide

Underbara rotfrukter sous vide – Chinon Fabien Demois

Lycka till i köket!

Caravan Durif

Art.nr. 657301

Caravan Durif

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Ungdomligt, fruktigt och mycket smakrikt nyanserat vin med tydligt rostad fatkaraktär. I doften finns aromer av kryddor, örter, mörka bär, plommon och choklad. Vinet har en tät mörk blåröd färg med mjuka men ändå närvarande tanniner. Läs mer…



Föregående inlägg