Nyfiken på Sous Vide?


Sous vide är en tillagningsteknik där man tillagar råvaror i ett vattenbad och där råvaran oftast vakuumförpackas.Tekniken gör att råvaran blir perfekt tillagad och helt jämnt tillagad över hela råvaran. Vi har ett flertal sous viderecept här på bloggen (klicka på länkarna för att komma till recepten)
Köttfärslimpa sous vide – Bonza Reserve


Äggröra sous vide med rökt lax – Org de Rac Chardonnay


Lax och broccolipasta sous vide -100% Xarel-lo So2


Perfekt marinerad T-benstek Sous vide – Carpone Durif


Sous vide kyckling teriyaki – Marlborough estate sauvignon blanc


Mongolisk biff sous vide – Cava Roy brut nature


Chilli con care sous vide – Carpone Durif
![]()
![]()
Perfekt lax med sous vide – Morande Sauvignon Blanc


Perfekta lammracks med potatis och palsternacksmos – Domaine du Pesquier Gigondas


Vit sparris sous vide – Sancerre Domaine Vieux Pruniers


Entrecote i bit sous vide – Finca Luna Beberide


Underbara rotfrukter sous vide – Chinon Fabien Demois


Lycka till i köket!
Caravan Durif
Ungdomligt, fruktigt och mycket smakrikt nyanserat vin med tydligt rostad fatkaraktär. I doften finns aromer av kryddor, örter, mörka bär, plommon och choklad. Vinet har en tät mörk blåröd färg med mjuka men ändå närvarande tanniner. Läs mer…





