Köttfärslimpa sous vide

The Great Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

The Great Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Läs mer…


Du behöver

Köttfärslimpa

2msk olivolja
½ gul lök, skalad och hackad
¼ gul paprika
¼ grön paprika
¼ röd paprika
120 ml passerade tomater
60 ml grädde
2 stora ägg
1 msk Worcestershiresås
½ tsk nymald svartpeppar
½ tsk paprikapulver
¼ tsk vitlökspulver
225g mald rostbiff
225g fläskfärs
100g mild salsicciafärs

Att tillaga köttfärslimpa sous vide blir otroligt smakrikt samt enkelt då hela tillagningen sköter sig själv i vattenbadet och ni endast avslutar med att ge en fin yta.

Gör så här:

Sätt er sous videstav på 60°C. I en medium stor stekpanna hetta upp olja på medium värme och tillsätt lök, paprika samt tomaten. Tillaga till dess att löken blivit mjuk.

Lägg över detta grönsakerna i en stor bunke och låt svalna något. Tillsätt sedan ägg, grädde till grönsaksblandningen samt resterande ingredienser. Inklusive köttet. Blanda allt väl.

Lägg sedan över färsen i en vacuumpåse och forma köttfärslimpan till en önskad och jämn form. Försegla sedan påsen och sänk ner i vattnet.

Tillaga köttfärslimpan i vattenbadet på 60° i minst 2h och inte mer än 6h. När köttfärslimpan nästan är klar så sätt ugnen på 220° och grill. Ta ut köttfärslimpan ur påsen och ge den en fin yta i 5 minuter. Vänd sedan på den och ge den ytterligare 5 minuter yta på andra sidan.

Servera med poatismos, skysås och ett gott glas vin, Bonza Reserve!

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg