Köttfärslimpa sous vide

The Great Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

The Great Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Vinet är smakrikt och generöst och passar perfekt till rätter som pulled pork eller ribs. Läs mer…


Du behöver

Köttfärslimpa

2msk olivolja
½ gul lök, skalad och hackad
¼ gul paprika
¼ grön paprika
¼ röd paprika
120 ml passerade tomater
60 ml grädde
2 stora ägg
1 msk Worcestershiresås
½ tsk nymald svartpeppar
½ tsk paprikapulver
¼ tsk vitlökspulver
225g mald rostbiff
225g fläskfärs
100g mild salsicciafärs

Att tillaga köttfärslimpa sous vide blir otroligt smakrikt samt enkelt då hela tillagningen sköter sig själv i vattenbadet och ni endast avslutar med att ge en fin yta.

Gör så här:

Sätt er sous videstav på 60°C. I en medium stor stekpanna hetta upp olja på medium värme och tillsätt lök, paprika samt tomaten. Tillaga till dess att löken blivit mjuk.

Lägg över detta grönsakerna i en stor bunke och låt svalna något. Tillsätt sedan ägg, grädde till grönsaksblandningen samt resterande ingredienser. Inklusive köttet. Blanda allt väl.

Lägg sedan över färsen i en vacuumpåse och forma köttfärslimpan till en önskad och jämn form. Försegla sedan påsen och sänk ner i vattnet.

Tillaga köttfärslimpan i vattenbadet på 60° i minst 2h och inte mer än 6h. När köttfärslimpan nästan är klar så sätt ugnen på 220° och grill. Ta ut köttfärslimpan ur påsen och ge den en fin yta i 5 minuter. Vänd sedan på den och ge den ytterligare 5 minuter yta på andra sidan.

Servera med poatismos, skysås och ett gott glas vin, Bonza Reserve!

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg