Spaghettipanna i ugn och ett lyxvin

Gigondas, Domaine du Pesquier

Art.nr. 283601

Gigondas, Domaine du Pesquier

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Vacker rubinröd färg, mörk och djup. Doften är fyllig och stärkt med kryddiga toner samt inslag av jordmån. Smaken är intensiv och samtidigt silkeslen, med en stor kropp och väl mogna tanniner. Ursprungstypiska inslag av röda och mörka bär och örtkryddor. Vinet har en bra längd, och är ett harmoniskt vin. Läs mer…


189 kr

Du behöver

Spaghettipanna

500g spaghetti
2 msk olivolja av bra kvalité
1 mellanstor gul lök
2 vitlöksklyftor, hackade
500g köttfärs
Havssalt
Nymald svartpeppar
1 tsk italiensk kryddblandning
1 burk krossade tomater
1 dl hackad bladpersilja
1,5 dl strimlad mozzarella
0,6 dl riven parmesanost
Hackad persilja till garnering

En spaghettipanna är en blandning av spaghetti och köttfärsås och lasagne och är väldigt gott, enkelt och går snabbt att laga. Alla i familjen brukar gilla den och det är lätt att göra den mer vuxen genom att tillföra några extra ingredienser.

Gör så här:

Sätt ugnen på 180° och smörj en ugnsfast form. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, ta den al dente och häll av vattnet och ställ åt sidan.

Medan pastan kokar så värm upp olivolja i en stor stekpanna på medel värme. Tillsätt lök och koka den tills den är mjuk och genomskinlig. Detta tar ca 5 minuter. Tillsätt därefter vitlöken och låt den steka i ytterligare 1 minut.

Tillsätt köttet samt kryddorna, salt och peppar och stek tills den inte längre är rosa. Detta tar ca 8 minuter. Häll av fettet från pannan och tillsätt sedan tomaterna samt basilikan. Låt sedan sjuda i ca 10 minuter så att vätskan reduceras något.

Blanda sedan ner spaghettin och blanda väl. Lägg sedan ner i en ugnsfast form, toppa med ostarna och baka sedan i ugnen i ca 20 minuter eller tills all ost har smält och skapat en läcker gyllene yta.

Garnera med färskhackad persilja, en grönsallad samt ett svalt glas Gigondas!

PS. Vill ni göra rätten lite mer vuxen så ha i ett par skivade soltorkade tomater, kalamatioliver och en stänk rödvin. Denna rätt går att variera i det oändliga.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg