Cannelloni med Italiensk köttfärs

The Great Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

The Great Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Läs mer…


Du behöver

Cannelloni

400g cannelloni-rör
500g hackat nötkött
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk olivolja
1 burk (800g) krossade tomater
1/2 tesked torkad oregano
1/4 tesked torkad timjan
Salt och svartpeppar, efter smak
1 dl riven parmesanost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader C
  2. Koka cannelloni-rören, eller stora pastasnäckor enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och låt svalna.
  3. I en stekpanna, värma olivoljan och fräs löken och vitlöken tills de är mjuka.
  4. Tillsätt hackat kött och fräs till det är genomstekt.
  5. Tillsätt krossade tomater, oregano, timjan, salt och svartpeppar. Låt det koka upp och sjuda i ca 15 minuter.
  6. Fyll cannelloni-rören med köttfyllningen och lägg dem i en ugnssäker form.
  7. Häll tomatsåsen över cannelloni-rören och strö över parmesanosten.
  8. Gratinera i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills osten är bubblig och gyllenbrun. Servera och njut!

I glaset Bonza Reserve


Föregående inlägg