Cannelloni med Italiensk köttfärs


The Great Bonza Reserve
Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Läs mer…
Du behöver
Cannelloni
400g cannelloni-rör
500g hackat nötkött
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk olivolja
1 burk (800g) krossade tomater
1/2 tesked torkad oregano
1/4 tesked torkad timjan
Salt och svartpeppar, efter smak
1 dl riven parmesanost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader C
- Koka cannelloni-rören, eller stora pastasnäckor enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och låt svalna.
- I en stekpanna, värma olivoljan och fräs löken och vitlöken tills de är mjuka.
- Tillsätt hackat kött och fräs till det är genomstekt.
- Tillsätt krossade tomater, oregano, timjan, salt och svartpeppar. Låt det koka upp och sjuda i ca 15 minuter.
- Fyll cannelloni-rören med köttfyllningen och lägg dem i en ugnssäker form.
- Häll tomatsåsen över cannelloni-rören och strö över parmesanosten.
- Gratinera i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills osten är bubblig och gyllenbrun. Servera och njut!
I glaset Bonza Reserve