Brysselkålscarbonara

Eden garden of dreams (Nyhet)

Art.nr. 2627-07

Eden garden of dreams (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ett ekologiskt torrt friskt och generöst fruktigt vin med inslag av äpplen, tropiskt frukt, citrus och en lätt fatkaraktär. Läs mer…


Du behöver

Brysselkålscarbonara

300g brysselkål
400g fattuccine pasta
30g smör
1 msk honung
200g bacon
60g parmesanost
8 äggulor
salt
peppar
persilja

Brysselkål är i säsong och smakar som bäst nu, det är även en nyttig råvara och genom att ha brysselkål i en klassisk carbonara kan man kanske lura någon som inte tror sig tycka om dessa små härliga kålbollar!

Gör så här:

Koka upp vatten i en stor kastrull och salta väl. Koka pastan i ca 8 minuter eller den tid som står på förpackningen. Pastan ska vara al dente. Medan pasta kokar så dra av de yttersta bladen på brysselkålen, därefter halvera dem.

Häll av vattnet från pastan, men spar pastavattnet, blanchera sedan brysselkålen i pastavattnet i 3-5 minuter beroende på hur stora de är. Skopa ur ett par deciliter pastavatten och häll sedan av vattnet. Torka av brysselkålen med lite hushållspapper.

Smält därefter smöret i en stekpanna, tillsätt honung och därefter brysselkålen. Salta och peppra och sautera i ca 5 minuter. Ställ dem sedan åt sidan.

Lägg sedan lite smör i en kastrull och stek baconen tills den är krispig. Riv parmesanosten och sänk sedan värmen på pannan med baconet. Tillsätt pasta, en del av kokvattnet, parmesan samt äggulorna. Späd ut med pastavattnet för att få en krämig konsistens.

Salta och peppra och servera sedan pastan, garnera med brysselkålen, hackad persilja och nyriven parmesanost.

Hoppas det smakar!

Ett fruktigt vitt vin gjort på druvan chardonnay blir här en perfekt matchning. Eden garden of dreams!

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg