Palsternackssoppa med krispiga palsternackschip

Cava Roy Brut Nature (Nyhet)

Art.nr. 5063201

Cava Roy Brut Nature (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Stilren cavakaraktär med spänstig fruktighet av äpplen, citrus och stänk av tropisk frukt, mandel samt en riktigt fräsch längd.

Läs mer…


Du behöver

Palsternackssoppa med palsternackschips

600g palsternacka
2 mindre palsternackor till chip
4 potatisar
4 gul lök
1500 ml grönsaksbuljong
2 kvistar rosmarin
4 kvistar persilja
200 ml grädde
salt
peppar
olja till stekning

Rotfruktssäsongen pågår för fullt och en mustig palsternacksoppa är en ljuvlig rätt efter en lång promenad i den lite krispigare luften.

Gör så här:

Skala och hacka löken fint. Skala därefter potatis och palsernacka i grova bitar. Hetta upp olivolja och sautera löken i ca 4 minuter tills den börjar bli genomskinlig. Tillsätt därefter potatis och palsternacka och stek i ytterligare 3 minuter.

Tillsätt grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sjuda därefter i 30 minuter tills dess att grönsakerna är mjuka.

Sätt ugnen på 180°. Tvätta palsternackan och skär 2-3 millimeter tunna skivor. Tvätta av dem och torka med en kökshandduk. Hacka sedan persilja och rosmarin. Lägg ut skivorna med palsternacka på en plåt med bakpapper och strö ut örterna samt salta och peppra jämnt. Observera att inget fett används. Baka sedan skivorna i ugnen i 12-14 minuter. Vänd därefter en gång och baka dem ytterligare i 12-14 minuter.

Ta sedan bort soppan från värmen och gör en puré. Lägg tillbaka i grytan eller en kastrull och tillsätt grädde och låt allt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Till denna mustiga soppa väljer vi ett friskt mousserande vin vilket passar perfekt till. Det blir även en smidig övergång från en välkomstskål till en skål förättssoppa!

Cava Roy Brut Nature är en utmärkt mat och vinmatchning.

 


Nästa inlägg