Fläskkotlett med karameliserade päron och färska kryddor

Roaring Meg Riesling

Art.nr. 9113801

Roaring Meg Riesling

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av persika, honungsmelon, äppelblommor, mineral, krusbär och lime. Läs mer…


Du behöver

Fläskkotellter med karameliserade päron och färska kryddor

450g fläskkotletter, 4st
4 päron
6 schalottenlök
2 msk osaltat smör
2 msk olivolja
16 timjankvistar, eller 8 rosmarinkvistar
100 ml apelsinliqueur
salt
peppar
olivolja till stekning

Fläsk likt kyckling har en fantastisk förmåga att ta till sig smaker och detta recept maximerar det.

Gör så här:

Låt fläskköttet bli rumstempererat. Sätt ugnen på 180°C. Kvarta päronen och skär bord kärnhuset. Eventuellt kan ni även halvera päronen som på bilden, men kvartar tycker vi blir bättre. Skala och halvera löken och ställ åt sidan.

Salta bägge sidor av fläskkotletterna och stek alla sidor i en grillpanna eller grill och stek dem i ca 10 minuter.

I en annan panna hetta upp smör och olja och tillsätt päronen, löken samt timjan, sautera i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Tillsätt apelsinliqueur  och låt sjuda i ca 30 sekunder mer.

Lägg päronen i en ugnsform och lägg fläskkotletterna ovanpå. Baka sedan i ugnen i ca 20 minuter. Ta sedan ut och låt köttet vila i 5 minuter.

Servera med valfritt tillbehör och ett glas Roaring MEG Riesling.